Turisti din intreaga lume le viziteaza, fascinati de frumusetea lor, dar nimeni nu stie ale carui judet sunt. Sfinxul si Babele, simbolurile naturale ale Romaniei, au devenit marul discordiei intre autoritati.

Sfinxul si Babele se afla in Parcul National Bucegi, care are o suprafata de peste 32.000 hectare. Parcul se desfasoara pe teritoriul administrativ a 3 judete: Dambovita, Prahova si Brasov.

Numai ca hotarele dintre judetele Dambovita si Prahova nu sunt stabilite cu exactitate- de aici si disputa oraselor Busteni si Moroieni pe celebrele simboluri.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Disputa dateaza de15 ani, insa singurul rapsuns clar in aceasta situatie o poate da doar guvernul romaniei prin legea impartirii teritoriale. Instantele nu a ucompetenta in acest caz.pana una alta autoritatile ar trebui sa fie atente pentru ca pamantul de sub sfinx a inceput sa o ia la vale iar aici s au creat adevarate cratere.

Viceprimar Busteni NAE SAVEL: „ In momentul de fata este un dosar pe rolul de instante privind acest hotar pe limita dintre Dambovita si Prahova pe zona megalitilor. 

Batalie nu exista, exista o neintelegere”.



Din disputa intre autoritati pentru stapanirea Sfinxului si a Babelor, nedumeriti sunt mai ales turistii.

In incheiere am sa va spun o gluma care inca circula printre muntomanii si cabanirii din Bucegi. Se spune ca aceasta ar fi linia imaginara a hotarului dintre cele doua judete asa se face ca te duci sa manaic in cabana babele, adica in judetul prahova si nevoile ti le faci in cladirea de vis a vis, in judetul dambovita.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si