Soarta lui se va decide la Bucuresti, unde se vor intruni toti mitropolitii din tara ca sa dezbata imaginile desfraului atat de blamat de biserica. Inca mai are timp sa se retraga, ii transmit superiorii.

18 minute de soc au fost vizionate de catre capii Bisericii, care spun ca l-au vazut pe episcopul de Husi cum isi ridica sutana cu pofta desfraului, in scene deloc ortodoxe, alaturi de un alt barbat.


Grav e ca ar fi vorba de un fost elev de la seminar, care, pe atunci, ar fi avut doar 17 ani, spun cei de la Patriarhie.

Preacuviosul Corneliu neaga tot si vrea expertiza tehnica a imaginilor, propovaduind taina trucajului. Nu vrea sa renunte sub nicio forma la scaun, desi asta i-au sugerat inaltii prelati de la Bucuresti. 

La trei zile dupa ce purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane afirma raspicat ca protagonistul scenelor explicite de sex este, fara urma de tagada, episcopul de la Husi, si-au facut curaj si cei din Mitropolia Moldovei sa se uite la imaginile care fac de rusine biserica. Se declara oripilati pana la Dumnezeu, dar se feresc sa-l arate cu degetul pe preacuviosul Corneliu Barladeanu!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"El considera ca acuzatiile care i se aduc nu au suport real si imaginile prezentate sunt false"

"Pentru veridicitate ar trebui expertizate de specialisti" 3
"Daca ceea ce am vizionat astazi este real, cu certitudine episcopul Husilor va fi caterisit"

Pana la judecata Sinodului, Episcopul nu este ferit de criticile enoriasilor.

Cu toate ca biserica-mama nu i-a interzis inca sa slujeasca, preacuviosul Corneliu n-a avut curaj sa dea ochii cu credinciosii de cand in spatiul public au aparut imaginile compromitatoare. La slujba de duminica i-a tinut locul un alt preot, care le-a vorbit oamenilor despre iertarea celor care cad in pacat, poruncindu-le sa nu ii judece.

Daca nu va renunta de bunavoie la sutana aurita, Biserica s-ar putea lepada de el, dupa ce Sfantul Sinod Permanent se va intruni la Bucuresti, in premiera, pentru astfel de cazuri.

Imaginile vor fi vizionate de catre toti mitropolitii din tara, in frunte cu Preafericitul Daniel.
Se va intampla abia peste o luna, spun inaltii prelati, deoarece statutul bisericii nu permite cercetari disciplinare in post, cum e cel al Adormirii Maicii Domnului de la inceputul lunii august.

Cat priveste expertiza imaginilor, nu e clar cine o va face.
S-ar putea ca procurorii sa fie cei care se vor pronunta, deoarece ele fac si obiectul procesului de santaj, intentat impotriva a trei preoti de insusi episcopul de Husi.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si