Potrivit programului de guvernare al Cabinetului Tudose, din sase contributii, cate se platesc in prezent, vor ramane numai doua, cea la sanatate si cea la pensii, iar plata va fi facuta de angajatori, in contul angajatului. De asemenea, programul prevede reducerea contributiilor totale de la 39,25% la 35%, incepand cu 1 ianuarie 2018. Astfel, odata cu eliminarea celorlalte contributii, atat contributia la sanatate, cat si cea la pensii vor fi mai mari si vor totaliza 35%.

”Nu se pune problema ca vreun cetatean roman angajat undeva sa mearga singur sa isi plateasca contributia CAS si CASS. Da, va plati angajatul, in contul lui, dar operatiunea o va face tot firma.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Salariile nu vor scadea. Acum exista trei valori in interiorul unui salariu: salariul net, salariul brut, care e mai mare decat cel net si, peste, este suma care reprezinta cheltuiala totala a angajatorului. Pana la salariul brut se platesc contributiile pentru angajat. intre salariul brut si cheltuiala totala a angajatorului exista contributiile pe care le plateste firma, dar in contul cui, si parerea mea, am spus-o si din campanie, am spus-o si acum, ca statul roman ne fura.

si ce este de la salariul brut pana la cheltuiala totala a angajatorului vor fi platite tot de firma, dar in contul angajatului. Salariul brut devine egal cu cheltuiala totala a angajatorului”, a declarat Liviu Dragnea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si