Compozitorul s-a stins din viata chiar in ziua in care sotia lui implinea 50 de ani, din cauza unui infarct. In urma cu cateva zile, Dumitrana a postat o fotografie pe Facebook in care apare cu tatal ei, la care a primi zeci de mesaje de incurajare si compasiune.

Si Ileana Sipoteanu a postat o fotografie cu sotul ei, pe scena.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Dumitru Lupu s-a nascut in Giurgiu, in 25 mai 1952, a urmat Liceul de Muzica din Pitesti, dupa care a urmat Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti, sectia canto-opera.

Dumitru Lupu a fost dirijor al Teatrului Alexandru Davila din Pitesti intre anii 1982 si 1990, iar in perioada 1990 – 2004, dirijor la Teatrul Fantasio din Constanta. Din 1991 a activat in mediul academic, in calitate de lector universitar doctor al Universitatii Ovidius din Constanta si Hyperion din Bucuresti. De asemenea, a fost membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si al Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania.

Compozitorul a fost initiatorul Festivalului National de Creatie si Interpretare "Mamaia Copiilor",  eveniment ajuns in acest an la cea de-a 17 editie. El a compus peste 500 de cantece aflate in fonoteca Radio-Difuziunii Romane si a Televiziunii Nationale, inregistrate la Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Printre slagarele compuse de Dumitru Lupu se numara: "Hai vino iar in gara noastra mica" (text: Florin Pretorian, interpret: Gabriel Dorobantu); "Ce mult te-am iubit (text: Mala Barbulescu, interpreta: Ileana sipoteanu); "Ma-ntorc la tine mare albastra" (text: Viorela Filip, interpret: Daniel Iordachioaie).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si