In briza unui ventilator, cu muzica pe fundal, ba chiar cu o limonada sau o bere in fata. Asa ar putea sa lucreze in viitorul apropiat angajatii, daca legea tele-muncii va fi votata. Totusi, exista si o conditie: angajatorul trebuie sa stie unde se afla subordonatul sau, pentru ca, potrivit legii, va avea dreptul sa vina si sa vada daca angajatul isi face treaba.

Aceasta forma de lucru nu este vreo noutate mondiala, ba chiar este utilizata cu succes de ani buni in mai toate tarile dezvoltate. Dar, in ultima perioada, romanii au inceput si ei sa prinda gustul muncii din afara biroului.

"Prefer sa lucrez pe teren, pentru ca ai idei noi, vezi lucruri, iti vin idei si atunci poti sa le pui in practica in momentul in care le ai destul de proaspete in minte."

Silviu este unul dintre ei. Sta asezat comod la o terasa din Centrul Vechi si, in timp ce isi savureaza cafeaua si tigara, mai tasteaza pe laptop.

Spune ca se simte mai liber ca niciodata. Si mult mai creativ decat era cand statea tintuit intre patru pereti.

"Am lucrat si nu suport. Care este problema? Ingradirea, lipsa de libertate. Da, poti sa te misti intr-un birou, dar, daca, de exemplu, esti fumator, nu poti sa fumezi."

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Chiar daca poate parea relaxare, munca in afara unui birou nu e deloc asa, spun specialistii in resurse umane. Ba chiar dimpotriva.

S Oana Botolan, manager companie HR:

"Chiar daca lucrezi de acasa sau, iata, mai nou, de la terasa sau din parc, tot trebuie sa faci ceea ce ai de facut, in termenul asumat. Ca undeva bipaie daca n-ai facut asta."

Partea buna este ca asta va duce la o responsabilizare a angajatilor, care vor invata sa-si dramuiasca mai bine programul. Nu de alta, dar piata muncii este extrem de ofertanta din acest punct de vedere.

"Din 10 joburi 8 ofera posibilitatea de a lucra de acasa. Evident, aici nu vorbesc de joburi blue-collar, muncitori, lucratori in fabrica, ingineri si-asa mai departe."

Tinerii, adica cea mai vizata categorie de catre aceasta lege, sunt impartiti.

Ministrul Muncii vede, doar partile bune.

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii:

"Pentru angajator pentru ca se reduc costurile administrative, cu costurile chiriei, carburantii si parcul auto. Iar angajatul reduce costul de deplasare la serviciu si isi imbunatateste echilibrul intre viata personala si profesionala." 06:24

Proiectul a fost aprobat deja in sedinta de Guvern si urmeaza sa fie trimis in Parlament, pentru votul final.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si