MAE roman a anuntat ca doi romani au fost ranit in acest atac.

Potrivit ministrului belgian de Externe Didier Reynders, o belgiana se afla intre persoanele ucise.

Atacul a vizat Las Ramblas, artera din Barcelona cea mai frecventata de turisti, unde o camioneta a intrat in multime.

”Am vazut patru sau cinci persoane pe jos si oameni incercand sa le reanime. Era mult sange”, a povestit pentru AFP Lily Sution, o turista olandeza.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Gruparea jihadista Statul Islamic a revendicat atacul intr-un comunicat difuzat de agentia sa de propaganda Amaq, potrivit centrului american pentru supravegherea site-urilor jihadiste SITE.

”Operatiunea a fost efectuata ca raspuns la indemnurile de a tinti statele coalitiei” internationale antijihadiste care opereaza in Siria si in Irak, se arata in comunicat.

Prin modul de operare, atacul de la Barcelona aminteste de atentatele imputate sau revendicate de Statul Islamic la Nisa, Berlin sau Londra.

Spania, a treia destinatie turistica la nivel mondial, a fost pana acum ocolita de atentate jihadiste ale Statului Islamic, care au vizat alte capitale europene, precum Londra, Paris, Bruxelles sau Berlin.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si