"Am spus foarte clar ca avem capacitatea sa ne aparam pe noi si pe aliatii nostri, Coreea de Sud si Japonia, în fata oricarui atac. si angajamentul nostru fata de aliati este solid: orice amenintare fata de Statele Unite sau de teritoriile lor, inclusiv Guam sau aliatii nostri, va fi întampinata cu un raspuns militar masiv, un raspuns coplesitor", a afirmat Mattis, dupa o întalnire cu presedintele Donald Trump, cu vicepresedintele Mike Pence sicu  principalii consilieri pentru securitate nationala.

El a precizat ca presedintele Trump a dorit sa fie informat cu privire la fiecare dintre "numeroasele optiuni militare" pentru solutionarea problemei amenintarii nucleare nord-coreene, transmite CNN.

Mattis i-a cerut liderului nord-coreean Kim Jong Un "sa fie atent" la pozitia unanima a Consiliului de Securitate ONU împotriva programului nuclear al Coreei de Nord.  

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"Nu dorim anihilarea totala a unei tari, si anume Coreea de Nord, dar, asa cum am spus, avem multe optiuni pentru a face acest lucru", a adaugat James Mattis.
 

Regimul nord-coreean a anuntat ca a testat cu succes o noua bomba cu hidrogen, proiectata tocmai pentru a fi atasata de noile rachete balistice intercontinentale testate în ultimele luni de catre Phenian.

În acest sens, televiziunea de stat a transmis ca detonarea unei bombe cu hidrogen a fost ordonata de liderul Kim Jong-un si s-a dovedit un ”succes complet”, fiind vorba de un pas ”semnificativ” în completarea programului nuclear al Coreei de Nord.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si