"Manualele, asa cum am spus, sunt asigurate pentru toate clasele. La clasa a V-a am editat un compendiu alaturi de Institutul de stiinte ale Educatiei, compendiu care acopera primele opt saptamani ale semestrului I. in paralel, raspunsurile de la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor face posibil ca inca cinci titluri sa intre in procedura de contractare, adica in maxim sase saptamani sa ajunga la elevi. Speram sa se finalizeze toate titlurile in saptamana imediat urmatoare in asa fel incat, asa cum am preconizat, in opt saptamani sa ajunga toate manualele la copiii de clasa a V-a care anul

trecut au primit manualele fiind in clasa a IV- a in 19 decembrie pe aceasta procedura de licitatie. 19 decembrie a fost data in care au primit manualele de romana, matematica, istorie, geografie", a declarat ministrul Educatiei.

Liviu Pop a precizat ca satamana viitoare va intra in sedinta Executivului actul normativ prin care Editura Didactica si Pedagogica va trece in subordinea Ministerului Educatiei, manualele urmand sa fie tiparite doar la editura de stat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Evident, acutul normativ prin care vrem sa punem capat acestei sarabande a manualelor pentru invatamantul gimnazial este in lucru la nivelul ministerelor in asa fel incat saptamana viitoare, daca avem toate avizele, sa intre pe ordinea de zi mai ales ca incepe retiparirea manualelor pentru clasa I si clasa a II-a. Este, din punctul acesta de vedere, o mare problema, inca mai avem constestatii nesolutionate la manualele de clasa a II-a de acum trei ani de zile.

Adica solutia legislativa am propus-o: trecerea Editurii Didactice si Pedagogice in subordinea ministerului, iar aceste manuale sa fie editate doar de EDP", a explicat ministrul Pop.

El a afirmat ca in 2016 elevii de clasa a IV-a au primit manuale auxiliare neautorizate si a precizat ca asteapta finalizarea anchetei demarate in acest sens.

"Pe zona manualelor auxiliare am constatat cu surprindere ca anul trecut s-au vandut in unitatile scolare auxiliare la copii de clasa a IV-a neautorizate si neacreditate de Ministerul Educatiei, deci toti copiii de clasa a IV-a, in septembrie, au primit manuale auxiliare neautorizate, adica un singur auxiliar a fost autorizat anul trecut la limba engleza.(...) Am demarat din punctul acesta de vedere o ancehta interna. Astept saptamana viitoare sa avem finalizata aceasta ancheta sa vedem care sunt editurile care au vandut aceste manuale care a fost circuitul, daca au fost eliberate chitante. Daca va fi nevoie vom sesiza si ale institutii ale statului", a mai spsu Pop.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si