Intr-un comunicat de presa, de marti, primarul municipiului Timisoara a anuntat ca a primit o avertizare meteo, valabila din aceasta seara, potrivit careia vantul se va intensifica.

Robu a solicitat, astfel, cetatenilor, sa se fereasca de efectele vijeliei ce se anunta, la Timisoara.

Citeste si: A decis sa faca avort, dupa ce medicii i-au spus ca bebelusul pe care-l poarta in pantec are coada, in loc de picioare. Sirenomelia, boala ciudata care curma vieti fragede

”Avand in vedere avertizarea meteo, valabila din aceasta seara, 19.09.2017, privind intensificarile vantului pana la 50-60 Km/ora si precipitatiile ce pot ajunge la 25-30 l/mp, solicitam cetatenilor sa evite sa treaca/ stationeze, ca pietoni sau cu orice mijloc de locomotie, respectiv sa parcheze masinile in apropierea arborilor sau cladirilor acoperite cu tigla/ tabla, avand in vedere ca de la furtuna din  17.09.2017, exista pericolul ca unii arbori sa fie fisurati, in echilibru la limita, in pericol de a cadea si, la fel, unele acoperisuri/ parti de acoperisuri. Aceeasi grija o recomandam in vecinatatea cladirilor cu peretii exteriori degradati”, se arata in comunicatul semnat de edilul Timisoarei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Anterior, Robu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca cei de la ANM au anuntat furtuni pentru toata tara.


"Sper sa nu avem parte de furtuna maine, pentru ca cineva de la ANM spunea aseara ca maine sunt de asteptat furtuni in toata tara. Nu de intensitatea celei care a fost duminica, un alt gen, pentru ca genul de duminica a fost unul cu totul aparte, nepredictibil si cu evolutie exploziva. Trebuie sa fim mai pregatiti pentru vara viitoare, pentru ca maine vom avea aceleasi instrumente la dispozitie", a declarat Nicolae Robu.

Duminica, o furtuna devastatoare a pus la pamant sute de copaci si a smuls sute de acoperisuri. De asemenea, cinci persoane si-au pierdut viata, intre care doua la Timisoara si trei la Buzias.

Si la ora transmiterii acestei stiri sunt consumatori fara curent electric, iar 13 scoli vor fi inchise si miercuri, iar o unitate de invatamant va ramane inchisa toata saptamana.
Doar Directia e Mediu din Primaria Timisoara, care se ocupa de arborii care au fost smulsi, a apreciat ca pagubele se ridica la peste 4,3 milioane de lei. 

Sursa: News.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si