Dupa ce este alaptat, bebelusul trebuie sa fie tinut in pozitie verticala, pentru ca altfel exista riscul inecarii cu laptele regurgitat.

”Primele lucruri pe care le invata mama, odata cu venirea pe lume a copilului, este tehnica alimentatiei la san. in acest context, toate mamele afla ca, dupa ce s-a terminat alaptatera, copilul trebuie tinut in pozitie verticala pana cand elimina gazele, altfel exista riscul ca lapte sa treaca in caile aeriene, iar copilul sa se inece”, explica presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, doctor Rodica Tanasescu, potrivit libertatea.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Medicii spun ca mamele trebuie sa evite alimentatia copilului inaintea botezului sau, daca se intampla acest lucru, imediat dupa alaptare, sa tina copilul in pozitia verticala obligatorie dupa orice masa, ca sa nu existe riscul regurgitarii si inecarii.

”Regurgitarea este o eliberare din stomac pe gura a unei cantitati mici de alimente sau de saliva amestecate cu sucul gastric. Regurgitarea este frecventa la copii, in special la nou-nascuti si la sugari, se considera un fenomen perfect firesc, care nu are nevoie de niciun tratament special. in primele saptamani de viata, regurgitarile se manifesta la aproape 85% dintre sugari. La varsta de 3-4 luni, regurgitarile devin mai rare si aproape totalmente dispar fara tratament, atunci cand copilul implineste 8-10 luni”, explica si medicul pediatru Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si