"Asa arata sigiliul pe care pompierii il pot aplica pe toate localurile care nu respecta noile normative. Este primul care a fost pus pe un club din Capitala."

Era 12 noiembrie 2015 si asa aratau efectele noii legi anti-incendiu, promulgata pe repede-inainte dupa tragedia din Colectiv. Norme dure, pentru nereguli pe masura.

De atunci lunile au trecut, iar patronii au tot primit guri de aer prin prelungirea termenelor de intrare in legalitate. Duminica, insa, se trage linie.

Adrian Marin, pdc ISUB-IF:  "In cazul in care nu au facut niciun fel de demers in vederea obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu sunt pasibili de sanctiune contraventionala."

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Cine e prins in ofsaid risca amenzi usturatoare: intre 20 si 50 de mii de lei.

De la teorie la practica e un drum lung si… scump. Printre cele mai vizate de controale au fost cluburile din Centrul Vechi, unele dintre ele adevarate bombe cu ceas.

"Strada Gabroveni din Centrul Vechi risca sa ramana una pustie. In afara de o mana de localuri deschise, restul peisajului este unul dezolant.

Toate sunt inchise si asta pentru ca a le inchiria, cumpara, renova si, mai ales, aduce la standardele cerute de avizul de securitate la incendiu ar presupune niste investitii foarte mari. Si, dupa cum se vede, nimeni nu e dispus sa bage acesti bani in afaceri."

In acest local, de exemplu, proprietarii au scos bani frumosi din portofel. Noile reguli i-au costat aproximativ 50 de mii de euro.

 Marius Opait, manager club: "Senzorii de incendiu, care sunt foarte importanti, desfumarea o aveam in tavan. Suntem echipati si cu 8 iesiri de incendiu."

Si tot atatea extinctoare. Insa, la nivel general, situatia nu e deloc roz.

Adrian Marin, pdc ISUB-IF:  "Un total de 2500 de solicitari, aproximativ. Din acest total, ISUB-IF a emis aproximativ 870 de avize si autorizatii."

Adica doar o treime. Celelalte dosare au fost, in majoritate, respinse pentru ca sunt prost facute. Totusi, cine a apucat sa depuna deja documentatia la inspectoratele de pompieri scapa de amenzi pana la sfarsitul anului. Abia de la 1 ianuarie nimeni nu mai are vreo scuza.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si