Magistratii Tribunalului Vrancea au admis, joi, propunerea de arestare preventiva a procurorilor si au emis mandate de arestare pentru 30 de zile pentru cei cinci tineri cu varste cuprinse intre 15 si 21 de ani.

Decizia Tribunalului Vrancea nu este definitiva.

Citeste si: Mare atentie de la cine luati bani cu imprumut, chiar daca incheiati contract la notar! Mai multi romani au ramas fara case si masini. Procurorii DIICOT au ramas socati de metodele camatarilor

Procurorii sustin ca in luna februarie a acestui an, cei cinci tineri au constrans, prin amenintari si acte de agrresiune, o minora in varsta de 13 ani sa intretina raporturi sexuale cu ei, raporturi care au fi fost filmate cu un telefon si postate pe o retea de socializare.

Surse din randul anchetatorilor afirma ca cei cinci ar fi rapit-o pe copila de 13 ani dintr-un parc din localitatea vranceana Campineanca si ar fi dus-o intr-o locuinta unde ar fi fost in total 10 tineri.

Cinci dintre ei ar fi abuzat-o pe minora sub amenintarea unui cutit, in timp ce restul au asistat la fapta sau au filmat cu telefonul mobil toate cele intamplate.

Abuzul nu a fost reclamat la momentul comiterii, in iarna lui 2017, ci a iesit la iveala in momentul in care imgaini din timpul faptelor au aparut pe retelele de socializare iar un profesor a vazut cele intamplate.



Miercuri seara, polistitii de la Combaterea Criminalitatii Organizate sub coordonarea procurorilor DIICOT au facut perchezitii in Campineanca si in Focsani,de unde sunt o parte din suspecti, si i-au ridicat din locuinte pentru a-i duce la audieri, care s-au desfasurat pe tot parcursul noptii dar si joi.

La finalul audierilor, cinci tineri au fost retinuti.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Directia Generala de Asistenta s a autosesizat in acest caz inca din luna martie, in urma unui articol aparut in presa locala potrivit careia o minora ar fi fost abuzata de un tanar de 17 ani.

”DGASPC Vrancea s-a autosesizat cu cu privire la acest caz la 1 martie 2017, incluzand minora intr-un program de consiliere psihologica cu acordul acesteia si al parintilor. La cererea expresa a acestora a fost incheiata consilierea psihologica dupa trei sedinte, parintii luandu-si angajamentul ca vor apela la serviciile noastre daca vor avea nevoie ulterior, considerand ca gestioneaza bine situatia ”, a declarat joi purtatorul de cuvant al DGASPC Vrancea, Alina Lascan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si