Raportul comisiei va fi transmis plenului spre aprobare, inainte sa fie trimis presedintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Proiectul de lege, elaborat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), reprezinta o transpunere a Directivei europene 92/2014, efectuata cu intarziere de 1 an de catre Romania.
Directiva are ca scop principal sa creasca accesul populatiei la serviciile de plata, in conditiile in care doar 6 din 10 romani au un cont bancar, iar ANPC si Parlamentul au adaugat o serie de gratuitati, indeosebi pentru consumatorii vulnerabili.
Deputatii au modificat si definitia consumatorilor vulnerabili, considerati anterior ca fiind persoane care castiga lunar sub un salariu minim brut (1.450 de lei in prezent), introducand o noua definitie, respectiv cei care castiga sub doua salarii minime brute, mai exact 2.900 de lei sau 2.036 de lei net.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si