Daca pana acum oamenii isi reglau singuri ceasurile, acum majoritatea aparatelor fac aceasta schimbare automat, asa ca nu trebuie sa va mai bateti capul cu acest lucru.  
 
In fiecare an, Romania trece la ora de iarna in ultima duminica din luna octombrie. Anul acesta, schimbarea orei se va face in noapte dintre 28 si 29 octombrie, cand ora 4:00 va deveni ora 3:00.Asadar,
ziua de 29 octombrie va avea 25 de ore si va fi cea mai lunga din an, potrivit mediafax.ro.

Potrivit astronomilor, ca regula, ora oficiala de vara este aplicata intre ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie.

Citeste si: A ajuns la spital cu febra 40, dar a fost trimis acasa. La scurt timp, baietelul de 9 luni a murit. Ce au descoperit medicii la autopsie. Parintii sunt sfasiati

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Conform Conventiei fuselor orare, ceasornicele arata pentru fiecare punct de pe Pamant acelasi minut si aceeasi secunda, iar diferentele dintre ore sunt date de faptul ca, la fiecare 15 grade longitudine, apare o ora in plus. Numerotarea acestor fuse incepe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich (Marea Britanie), in sens pozitiv catre est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale- ora fusului 1 si a Europei Orientale- ora fusului 2.

Romania se afla in fusul orar 2, iar perioada dintre lunile octombrie si martie (cea a lunilor de iarna) este denumita "timpul legal roman".

Conventia a fost semnata de Romania in 1979, iar in 1997, prin ordonanta guvernamentala, orarul de vara a fost din nou corelat cu cel practicat in tarile Uniunii Europene. In 1996, tinand cont de avantajele decalarii orarului cu o ora vara, pentru a profita la maximum de orele de lumina, acest orar a fost prelungit in Europa cu inca o luna.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si