Romanii au dat carnea de porc pe cea de strut: "Sarmalele sunt delicioase"
Traditionala friptura de porc ar putea fi inlocuita cu succes pe mesele de sarbatori cu un preparat exotic. Carnea de strut a inceput sa se bucure de succes si in randul romanilor. Proprietarii unei ferme din Sebes abia fac fata comenzilor.
Familia Farcasiu a inceput sa creasca struti in urma cu 8 ani. Cu banii stransi la nunta, cei doi soti au cumparat primele exemplare pe care le-au crescut initial in gradina de langa casa. Totul a inceput din dorinta de a face ceva deosebit, insa in timp, totul s-a transformat intr-o afacere profitabila.
Marius Farcasiu: In fiecare an ne-am dublat efectivul. A fost cerere foarte mare. Am trimis e mailuri in Franta, Germania sa vedem daca este cerere de carne de strut, de piele samd. Am porimit feedback-uri inapoi cate tone le putem livra si in secunda doi ne-am apucat de afacere sa ne extindem cat mai mult.
"Pretul mediu undeva intre 250 si 350 de euro pentru abatorizare. Un pui de strut e intre 70 si 90 de euro"
Strutii s-au adaptat foarte bine in ferma din Sebes iar sotii Farcasiu si-au extins afacerea. Pe langa ferma au acum si un abator in care au investit sute de mii de euro.
"De la struti valorificam carnea de pe pulpe, o pulpa cantareste in jur de 30 de kg, carnea cea mai moale din pulpa de strut, provine din partea superioara a pulpei de strut".
Un kilogram de carne de strut se vinde la preturi cuprinse intre 50 si 140 de lei, dar specialistii sustin ca merita fiecare banut deoarece are un continut foarte scazut de colesterol. Asa se face ca multi romani sunt dornici sa aiba pe masa de sarbatori preparate din acest tip de carne.
"In aceasta perioada lucram mai intesn decat de obicei pentru ca au venit mai multe comenzi, lumea se pregateste de sarbatori, se pot face si sarmale din carne de strut, ies sarmale delicioase din carne de strut".
Si nu doar sarmale, o friptura suculenta si delicioasa se prepara imediat iar daca aveti invitati la masa de sarbatori, cu siguranta ii veti impresiona.