Familia Farcasiu a inceput sa creasca struti in urma cu 8 ani. Cu banii stransi la nunta, cei doi soti au cumparat primele exemplare pe care le-au crescut initial in gradina de langa casa. Totul a inceput din dorinta de a face ceva deosebit, insa in timp, totul s-a transformat intr-o afacere profitabila.

 

Marius Farcasiu: In fiecare an ne-am dublat efectivul. A fost cerere foarte mare. Am trimis e mailuri in Franta, Germania sa vedem daca este cerere de carne de strut, de piele samd. Am porimit feedback-uri inapoi cate tone le putem livra si in secunda doi ne-am apucat de afacere sa ne extindem cat mai mult.

Asa se face ca  numarul strutilor a ajuns la 100.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Pretul mediu undeva intre 250 si 350 de euro pentru abatorizare. Un pui de strut e intre 70 si 90 de euro"

Strutii s-au adaptat foarte bine in ferma  din Sebes iar sotii Farcasiu  si-au extins afacerea. Pe langa ferma au acum si un abator in care au investit  sute de mii de euro.  

"De la struti valorificam carnea de pe pulpe, o pulpa cantareste in jur de 30 de kg, carnea cea mai moale din pulpa de strut, provine din partea superioara a pulpei de strut".

Un kilogram de carne de strut se vinde la preturi cuprinse intre 50 si 140 de lei, dar  specialistii sustin ca merita fiecare banut  deoarece are un continut  foarte scazut de colesterol. Asa se face ca multi romani sunt dornici sa aiba pe masa de sarbatori preparate din acest tip de carne.

"In aceasta perioada lucram mai intesn decat de obicei pentru ca au venit mai multe comenzi, lumea se pregateste de sarbatori, se pot face si sarmale din carne de strut, ies sarmale delicioase din carne de strut".

Si nu doar sarmale, o friptura suculenta si delicioasa se prepara imediat iar daca aveti  invitati la masa de  sarbatori, cu siguranta ii veti impresiona.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si