Preturile sunt si ele pe jumatatea celor de pe Valea Prahovei sau din strainatate. Cu asta se lauda statiunea din masivul Vulcan, care ii imbie pe turisti si cu peisaje parca rupte din basme. George Mihai si Cosmin Ciobanu va invita sa descoperiti cel mai vechi domeniu schiabil din Romania! Ati fost aici?

Sporturile de iarna nu sunt de mine dar, va spun cu mana pe inima, tot iubesc Straja. N-ai cum sa nu te indragostesti, de fapt, de cel mai vechi domeniu schiabil din Romania, cu peste 20 de partii, de cea mai buna calitate, cu instalatii pe cablu moderne, cu servicii si preturi dintre cele mai bune dar si privelisti, credeti-ma, unice-n tara. Haideti la Straja!

Emil Parau, investitor turism: Ca e iarna stie toata lumea. Ca suntem in plin sezon de sporturi de iarna, iarasi, stie toata lumea. Mai putina lume stie ca se schiaza la Straja, in masivul Vulcan, asa cum nu se intampla, din pacate, si prin alte parti ale tarii.

Da, din fericire, in Straja se schiaza acum pe toate partiile si chiar avem zapada destul de multa.

Dar am si muncit foarte mult ca sa avem aceasta zapada. Incepand din 18 Noiembrie, cand a cazut prima zapada aici, noi am facut zapada artificiala, pe toate partiile.

Daca schiorii care vin aici zic ca vor sa schieze ca-n Austria, noi incercam sa facem partiile sa fie ca si-n Austria.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Avem si sase ratracuri, sunt acele masini de batut partia, care, dupa ce toata lumea se duce la cabana linistita, si asta insemnand ora 21 pentru ca.. Aveti nocturna. In Straja se schiaza si pe nocturna, pe 5 km de partie… Dupa ce se duce la cabana, deja incep sa munceasca altii, pana dimineata la ora 5, sase ratracuri, in fiecare seara, amenajeaza partia.

E deja un spectacol. Eu am vazut cateva imagini cu ratracurile in actiune. Unele foarte mari si ultramoderne care parca se joaca asa, cumva, cu zapada de pe partie, dar e, cu siguranta, o munca grea de intretinere.

An de an a aparut ceva nou in Straja si poate din aceasta cauza an de an au fost mai multi turisti in Straja. Daca anul trecut am reusit sa montam un telescaun nou, nou pentru noi, ca el a fost de mana a doua, anul asta am mai reusit sa montam inca un telescaun, iar primaria Lupeni a facut o investitie mare, prin acele bariere electronice in asa fel ca vedeti ca-n Straja este ordine.

Acest telescaun este foarte bine venit, mai ales pentru schiorii putin mai avansati, pentru ca el deserveste 3 partii: o data, partia Canal, care este o partie noua si este o partie desebit de frumoasa.

Partia Lupului, este o partie neagra, adica o partie pe care pot sa o coboare numai cei avansati, si o partie medie, Partia Mutu, care este si cea mai lunga, de 3,6 km, venind pee a in asa fel ca sa urcam cu acelasi scaun.

Aici, nu trebuie sa ne ferim de cuvinte, preturile sunt uneori poate chiar la jumatate fata de cele din alte statiuni mai celebre, mai umblate de oameni si asta de ce, pentru ca serviciile sunt la aceeasi calitate? Deci exact ca sa fim cunoscuti. Este foarte adevarat ca noi suntem putin mai dezavantajati, suntem mai departe sa zicem, de Bucuresti.

Acest munte, din pacate, este stropit aproape tot cu sangele inaintasilor nostri, si pentru ca anul asta este Anul Centenarului, vreau s ava spun ca aici, in 1916, in acest munte, Muntii Vulcan, au murit 5400 de romani, care s-au jertfit pentru ca noi acum sa putem vorbi romaneste, sa putem sa ne rugam, sa ne pastram credinta, si de ce nu, uite, ca sa putem schia pe un munte, in Romania. Sa ne putem bucura de ce ne ofera zona asta extraordinara. Exact!

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Valea Jiului se ridica, prieteni. Din neajunsuri, din necazuri, oamenii reusesc sa cladeasca, pas cu pas, sa urce, iata, cate o treapta in fiecare an. EU ma bucur ca v-am avut din nou langa mine, domnul Parau, un om care sfinteste locul, cu adevarat, asa cum v-am spus de multe ori. Asteptam lumea la Straja, sezonul de schi e abia la inceput, totusi. Da, va asteptam cu drag!

Marius Fodoran, organizator tabere Straja: O statiune cu traditie nu putea sa nu  se dezvolte si o scoala de schi cu traditie si totodata, sa spunem, unele dintre cele mai bine organizate tabere din tara. Si de vara si de iarna. Multumim pentru apreciere! Avem foarte multe tabere de elevi si de prescolari, in fiecare saptamana, iarna aceasta.

Am reusit sa progresam de la an la an. Acum avem foarte multi inscrisi. In fiecare zi, noi facem 5 ore de schi, 3 dimineata, 2 dupa masa, in fiecare seara avem activitati, film pe videoproiector, in seara asta, de exemplu, avem foc de tabara cu bezele, sip e urma petrecere, astfel incat sa ii tinem pe copii in permanenta implicati in activitati.

Straja e cu siguranta locul potrivit in care sa va trimiteti copiii, daca nu vreti sa-i insotiti si Marius este omul potrivit pe mana caruia sa ii dati in grija, nu? Exact! Pe langa tine e o echipa extraordinara, care ce face? Avem aproape 30 de instructor de schi si snowboard, avem o echipa de nutritionisti, care colaboreaza cu noi pentru ca masa sa fie gatita foarte bine, sa fie gatita sanatos in primul rand.

In Straja, in fiecare weekend, pot ajunge si peste 5000 de oameni, avem aproximativ 3-4000 de locuri de cazare, in zona Straja si Lupeni, si foarte multi vin si pentru o zi. Cu siguranta, incepand de weekendul asta vor fi ceva mai multi pentru ca o parte din cei care ne urmaresc acum vor alege Straja ca destinatie de iarna.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si