Alerta luni dimineata, in comuna prahoveana Varbilau, dupa ce o femeie a anuntat ca fostul ei barbat, un cetatean grec, a rapit cei doi minori.

Micheloudakis Georgios, in varsta de 8 ani si Micheloudakis Kalliopi, in varsta de 10 ani se intorceau de la scoala, cu o vecina, cand tatal lor, a venit cu o masina si i-a rapit. Alertate de mama, Manuela Voicila, autoritatile au demarat imediat cautarile si micutii au fost dati in urmarire si in consemn la frontiera.

Micheloudachis Georgios tatal copiilor, din declaratia mamei, are antecedente penale in Grecia. Ea sustine ca a fost condamnat pentru trafic de stupefiante.

Cine este barbatul grec care si-a rapit copiii? Mama micutilor spune ca e consumator de droguri

Intre 2008 si 2013, cei doi alaturi, de copii au locuit in Grecia, in Creta. In 2013, femeia si copiii au venit in tara, iar un an mai tarziu, tatal i-a rapit si i-a dus in Grecia. Atunci, femeia a alertat autoritatile si a mers dupa ei in Grecia, reusind sa-i aduca inapoi in tara.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In 2016, a fost emisa o hotarare judecatoreasca definitiva de custodie exclusiva a copiilor in favoarea mamei, fara drept de vizita al tatalui.

Micheloudachis a venit insa in Romania, in octombrie 2017. Atunci, i-a urmarit cu masina, atat pe copii cat si pe femeie. Aceasta a alertat autoritatile, politistii s-au deplasat la fata locului. La vederea acestora, grecul insa a plecat.

Nu savarsise nicio fapta penala sau contraventionala pentru a putea fi tras la raspundere, asa ca a a fost lasat in pace. Manuela sustine ca fostul ei barbat este consummator de droguri.

Luni, el a actionat. A rapit copiii, pe care i-a luat de langa o vecina cand se intorceau de la scoala. In aceasta dimineata, el a fost depistat, cu micutii, langa Ambasada Greciei din Bucuresti, de catre jandarmul aflat in postul de paza. Acesta l-a identificat pe barbat in urma semnalmentelor primite de la politie. Cetateanul grec a colaborat cu politistii, care i-au luat pe copii, iar pe el l-au dus la Sectia 8 pentru audieri.

Politia Prahova a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de nerespectare a unei hotarari judecatoresti si de lipsire de libertate in mod ilegal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si