Mai multe cercetari efectuate de-a lungul timpului au constatat că muschiul somonului de crescatorie se deosebeste de cel al somonului salbatic in ceea ce priveste compozitia sa nutritiva.

Ziaristii francezi Nicolas Daniel si Louis de Barbeyrak au studiat timp de cateva luni ce presupune din interior industria pescuitului. Acestia au facut drumuri in Norvegia, Vietnam, Suedia şi Danemarca, dupa care au dezvaluit adevarul pe care încearca sa il ascunda industria pescuitului.

În zonele rurale din vestul Norvegiei, acolo unde exista mai multe ferme piscicole angajate in cresterea artificiala a somonului, jurnalistii l-au întalnit pe norvegianul Kurt Oddekalvom, activist, ecologist si fondator al Societatii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii. Ecologistul duce o luptă inversunata impotriva fermelor ce se ocupa de cresterea artificiala a somonului, dezvaluind detalii socante despre activitatea acestora, scrie unica.md.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"In Norvegia, situatia privind cultivarea pestelui este catastrofala. La o ferma atat de mica creste un numar atat de mare de peste, 2 milioane de unitati de somon. Pestele se îmbolnaveste, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatica si anemia infectioasă a somonului a capturat toata Norvegia.

Insa, acest lucru este tainuit de consumatori", spune Kurt.

Ecologistul are colectate probe, inregistrari video, care arata cum muncitorii de la crescatorii toarna în apa un pesticid puternic cu efecte neurotoxice.

"Ei insisi trebuie sa poarte masti si costume de protectie, ca sa nu fie afectati de substanţele chimice destinate curatarii rezervoarelor de apa de parazti. Astfel, somonul se imbiba cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninta sanatatea consumatorului.

Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, si asta in conditiile in care industria pescuitului ocupa al doilea loc dupa venituri in Norvegia", relateaza Kurth.

Sursa: Realitatea.net


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si