In timp ce oamenii se bucura de soare si de vreme buna, plantele sufera. Iar meteorologii anunta ploi putine.

Marti s-au inregistrat 26 de grade Celsius in Capitala, potrivit datelor oficiale, in timp ce aplicatiile pentru telefon au indicat si 27. Sunt temperaturi neobisnuit de ridicate pentru inceputul lunii aprilie. Vremea este cu atat mai surprinzatoare cu cat, in urma cu doua saptamani si jumatate, Capitala era acoperita de zapada.

Marti, bucurestenii au iesit din case in pantaloni scurti si tricou. Iar acesta este doar inceputul unei veri care pare ca a venit prea repede.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Pentru agricultori vestile sunt rele.

Desi am avut un inceput de an capricios, este foarte posibil sa avem de-a face cu seceta in aceasta vara. Meteorologii au anuntat chiar din luna iunie deficit de precipitatii. Cele mai afectate zone ar putea fi sudul, estul si vestul tarii.

Chiar daca graul a iesit cu intarziere, specialistii spun ca in acest moment se afla intr-un stadiu normal de crestere.

Toamna tarzie din 2017 si iarna venita in martie 2018 au afectat vizibil solul.

De 20 de ani incoace, aproape in fiecare vara ne confruntam cu seceta, astfel ca unii agricultori s-au adaptat situatiei si au inceput sa planteze mai tarziu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si