Moartea jurnalistului George Berevoianu a intristat nu doar presa din Romania, ci si localitatea Leresti, acolo unde s-a nascut, unde si-a petrecut o buna parte din viata si unde a si fost ingropat zilele trecute. 

Despre George Berevoianu, cei din localitatea musceleana Leresti au numai cuvinte de lauda. Jurnalistul a fost un elev eminent si un tanar iubit de toata lumea. De altfel, in ultimii sai ani de viata, George Berevoianu a locuit, alaturi de mama sa, in casa parinteasca, la Leresti. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Una din ultimele fotografii cu George Berevoianu

O fosta colega de-a sa de scoala generala isi aminteste cat de silitor era la invatatura.
“Despre George...imaginea puternic intiparita in minte-mi este aceea de la final de an scolar... de la FIECARE final de an scolar...cand domnul invatator Damaschin, iar mai apoi, doamna profesor Damaschin îi anuntau cu bucurie si mandrie in glas numele, primul fiind strigat la premiere. A fi strigat primul, insemna atunci, de fapt, premiul I.

Iar la George nu exista orice fel de premiu I, ci numai premiul I cu media 10.Si poate ca ar mai fi putut exista si altceva, dacă s-ar fi inventat atunci ceva si mai bun, mai sus, cu si mai multa exigenta.

Cu siguranta i-ar fi fost usor sa

depaseasca si acea limita. George era pentru noi, cei mai mici decât el, exemplul: acel exemplu aproape imposibil de urmat. Iar ce a urmat apoi, in cariera lui, cand cu totii l-am "reintalnit" pe sticla, a fost doar confirmarea mandriei din glasurile dascalilor sai si certitudinea mea ca mi-am ales un extraordinar exemplu. Nu i-am spun niciodata asta, pentru ca nu indrazneai sa vorbesti cu George in zilele noastre de scoala decat daca erai foarte bine pregatit sau daca reuseai sa ii intreci modestia...Iar ce se intampla in zilele de acum, nu face altceva decat sa imi intareasca credinta ca Dumnezeu ii ia dintre noi, primii, pe cei mai buni, pe premianti! Sa ai drum lin...spre Lumina...si odihna in pace!”, este mesajul emotionant al unei foste colege de scoala generala a lui George Berevoianu, jurnalisul mort la doar 41 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si