Metoda de escrocherie a iesit la iveala dupa ce un barbat din Pitesti a publicat intamplarea. El a primit in mail o citatie la Tribunalul Bucuresti. A fost informat ca trebuie sa se prezinte la un proces in calitate de parat, in data de 25 iunie. Mesajul continea si doua numere de telefon: 0727656979 şi 0720396759.

Inainte de a suna, barbatul a intrat pe site-ul instantei sa se intereseze despre ce caz ar fi vorba si nu a gasit nicio informatie.

Apoi a avut inspirarea de a cauta pe internet cele doua numere de telefon. Surpriza! Numereleindicate in mail nu aveau nicio legatura cu Tribunalul Bucuresti. In realitate, numerele de telefon conduc catre un site de escorte si sunt cu suprataxa.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Politia a fost alertata.

"In primul rand, cei care primesc astfel de e-mailuri nu trebue sa dea curs solicitarii de a suna la acel  numar pana nu verifica direct la sursa, la numerele de pe site-ul oficial (Tribunalul Bucuresti, in acest caz). Persoanele care primesc astfel de e-mailuri trebuie sa se adreseze Politiei cu plangeri pentru tentativa de inselaciune", a declarat, pentru "Adevarul",  insp.

princ. Madalin Zamfir, purtatorul de cuvant al IJP Arges. 
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si