"Eu refuz sa renunt in a lupta pentru a-mi salva viata. Si pana in ultimul moment o sa lupt. Nu o sa cedez!", a spus Calin Farcas in urma cu doua luni si asa a facut! A lupta pana in ultima clipa, insa procedurile, actele, acordurile intre institutii i s-au impotrivit. Oameni din toata tara si din strainatate donasera 200.000 de euro, bani care erau destui pentru plamanii lui noi!

“Cu greu reusesc sa ma mai tin de la o zi la alta, sa supravietuiesc(...) nu mai am putere sa ma lupt si cu statul(...) dupa doi ani in care am privit moartea direct in ochi am simtit ca detin controlul, acum am inceput sa ma simt amenintat de ea...” , a scris Calin in ultima lui postare pe Facebook, in timp ce era internat la Bucuresti. Avea nevoie de ajutor si a facut tot ce i-a stat in putinta ca sa-si apere dreptul la viata, iar dupa ce Calin Farcas nu a mai fost, autoritatile recunosc faptul ca pacienti ca el ar putea sa traiasca daca Romania ar fi membru deplin in Eurotransplant.

″Din punctul meu de vedere, statul nu a facut tot ce putea. Calin a avut o problema identificata inca de acum 2 ani, in 2 ani am fi putut schimba multe. Am inceput sa schimbam poate prea tarziu pentru Calin, dar poate nu pentru alti pacienti. Vis a vis de Eurotransplat, avem acord perfect valabil incheiat in 2017. Din pacate, Romania nu si-a respectat atributiile si contributiile fata de Eurotransplant.”

, a declarat ministrul sanatatii, Sorina Pintea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Marti, in Parlament s-a tinut un moment de reculegere, dupa incheierea votului la Codul Penal, la cererea unei senatoare.

”Cand n-a avut bani a zis ca n-are bani. Dupa ce a avut bani, nu l-a mai bagat nimene in seama. L-au lasat de a murit ca un caine. L-a trimis de la Brasov la Bucuresti si de la Bucuresti la Brasov. Sa le fie rusine.”, a spus tatal tanarului.

Calin a fost constient pana in ultima lui clipa de viata si i-a rugat pe parinti sa salveze un alt pacient, cu sanse reale la viata, cu cei 200.000

de euro care ar fi trebuit sa il salveze pe el.

sursa: a1.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si