"In perioada de crestere, ciupercile comestibile si cele otravitoare pot semana foarte mult intre ele. De aceea, recomandam populatiei sa evite consumul de ciuperci culese din padure si sa le prefere pe cele de crescatorie, pe care le gasesc in comert", a declarat luni, pentru AGERPRES, medicul sef al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birau.

Potrivit datelor DSP Hunedoara, din cele 14 cazuri de intoxicatii cu ciuperci inregistrate in ultima luna, cel mai grav a fost al unei familii din localitatea Geoagiu, unde patru persoane au ajuns, la inceputul lunii iulie, in

stare grava, la spital. Din aceasta familie, un barbat de 51 de ani a decedat vineri intr-un spital din Timisoara, iar sotia sa este internata la spitalul din Deva. Doi dintre copiii familiei, unul de 16 ani si altul de 22 de ani, au fost externati din spitalul Deva, dupa ce starea lor de sanatate s-a ameliorat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Celelalte zece cazuri de intoxicatii cu ciuperci au fost diagnosticate de medici in localitati din Valea Jiului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si