Politia de Frontiera anunta ca traficul prin punctele de trecere a frontierei a crescut semnificativ, ”deoarece tot mai multi cetateni romani se intorc pentru a-si petrece vacantele in Romania sau aleg sa isi petreaca zilele libere in afara granitelor tarii”.

La nivelul intregii tari, traficul total de persoane a crescut in ultimele 48 de ore cu aproximativ 17% fata sfarsitul unei saptamani din luna iunie, in total intrand sau iesind din tara aproximativ 750.000

de persoane.

Conform Politiei de Frontiera, la intrarea in tara a fost cel mai aglomerat, cresterea fiind de 27%.

Punctele de trecere de la granita cu Ungaria au fost cele mai tranzitate, valorile de trafic fiind cu peste 70 la suta mai mari pe sensul de intrare. Politistii de frontiera spun ca pe langa romanii care lucreaza in strainatate si vin acasa in concedii, sunt si multi straini care aleg sa isi petreaca vacanta in Romania.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

In vestul tarii, venirea romanilor acasa se observa si pe principalele sosele, care sunt foarte aglomerate. Pe DN7, de exemplu, in judetul Arad, duminica se circula bara la bara pe mai multe segmente de pe Valea Muresului, iar o mare parte dintre autoturisme aveau numere de Germania, Spania, Italia si Franta, tari in care se afla multi romani.

De asemenea, autostrada Nadlac-Timisoara este mult mai aglomerata, conform politistilor.

La frontiera cu Bulgaria, traficul pe sensul de intrare a crescut cu 17 procente in ultimele 48 de ore.

Politia de Frontiera a luat masuri pentru fluidizarea traficului la granite, fiind suplimentat personalul, astfel ca in prezent peste 4.000 politisti de frontiera desfasoara, zilnic, activitati de supraveghere si control.

Tototdata, infrastructura de la granita este folosita la capacitate maxima, iar in functie de valorile de trafic, sunt create fluxuri suplimentare de control pe sensul de intrare sau iesire din tara, dupa caz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si