Tragedia s-a intamplat luni seara, cand fetita nesupravegheata a gasit fiola cu substanta extrem de toxica si a baut cateva guri din ea. La aproximativ jumatate de ora de cand a baut din otrava, mama fetitei a sunat la salvare, cand copila era aproape in coma. Femeia, disperata, nu a mai avut rabdare sa astepte abmulanta, asa ca aluat fetita in brate si a fugit in intampinarea medicilor, ca sa economiseasca timp.

Copila a fost transportata de urgenta la Spitalul Judetean Vaslui si a fost stabilizata, insa doar pentru putin timp, pentru ca a intrat in stop cardio-respirator imediat cum a fost urcata in ambulanta ca sa fie dusa la spitalul “Sfanta Maria” din Iasi.

Doua ore au incercat medicii sa o resusciteze pe micuta, insa totul a fost in zadar. “Am lasat fiola de Neostomosan pe frigider, apoi m-am dus in alta camera. Dupa o perioada scurta de timp, soacra mea a luat fiola aia si a pus-o pe masina de spalat, de unde fetita a reusit sa o ia. La inceput am crezut ca are probleme de constipatie, pentru ca a mai avut”, a declarat mama fetitei pentru presa locala.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Medicul Gabi Olaru, care a fost de garda in seara tragediei, a declarat ca starea de sanatate a copilului era foarte grava cand a ajuns la spital.

“Fetita era in stare foarte foarte gravã. Am inteles cã a baut substanta respectiva in jur de ora 17.00, iar la spital a ajuns la ora 18.00, in stare comatoasa. Intr-o ora, toxicul acela si-a facut efectul. Aceste substante organofosforice sunt dulci si acidulate, probabil copilul a crezut ca e suc. Am intubat-o, i-am facut spalaturi, i-am administrat antibiotic, dar, din pacate, nu s-a trezit”, a spus declarat medicul.

sursa: observator.tv

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si