Dubai a inregistrat un numar record de 8,10 milioane de turisti internationali in primele sase luni ale anului 2018, ceea ce reprezinta o crestere constanta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cifrele publicate de Ministerul Turismului din Dubai au confirmat succesul continuu al sectorului turismului din Emirate, care la sfarsitul lui 2017 a inregistrat valoarea de 109 miliarde AED pe an. Fiind destinatia aleasa pentru o serie de piete mondiale, turismul in Dubai se preconizeaza ca va continua sa creasca in a doua jumatate a anului 2018.

Cele mai importante piete-sursa au continuat sa inregistreze performante stabile fata de anul trecut in prima jumatate a anului 2018, India, Regatul Arabiei Saudite si Marea Britanie ocupand primele trei pozitii.

Intre timp, Romania a inregistrat o crestere semnificativa, inregistrand un numar de 39,816 de turisti, cu 22% mai mult decat aceasi perioada in anul 2017.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Prima jumatate a anului 2018 a inregistrat, de asemenea, o crestere a contributiilor din partea SUA si a Germaniei, acestea situandu-se ferm pe pozitiile a saptea si opta, cu 327.000 si, respectiv, 302.000 de turisti.

Helal Saeed Almarri, Director General al unei cunoscute agentii de turism, a precizat ca: "Primele sase luni ale anului 2018 au generat si au sustinut o performanta constanta, sustinand o crestere ferma pe pietele globale generatoare de turisti.

Suntem incantati ca am reusit sa atragem 8,10 milioane de turisti in prima jumatate a anului 2018, iar acest lucru reprezinta inca un pas catre obiectivul nostru de a deveni cel mai vizitat oras din lume".

Aflandu-se intr-un numar total de 700 de unitati, numarul camerelor de hotel din Dubai a fost de 111.317 la sfarsitul lunii iunie 2018, in crestere cu sapte procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. 

Deoarece a existat o crestere a cererii de hoteluri de trei si patru stele in Dubai, numarul de hoteluri de patru stele a crescut de la 114 la 138, reprezentand 25% din numarul total al camerelor. Numarul de nopti rezervate in camerele de hotel a crescut de asemenea fata de anul trecut, inregistrand un total de 14,97 milioane, comparativ cu 14,53 milioane in aceeasi perioada din 2017, acest lucru evidentiind diversitatea si popularitatea continue a sectorului turismului din Dubai.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si