Fiica lui Mihai Ghioghiloschi a ajuns la tatal ei la spital si s-a ingrozit de halul in care l-a gasit. Femeia reclama faptul ca tatal ei a fost legat strans de pat si tratat ca ultimul betiv, fara sa i se dea macar apa. Omul are rani si vanatai de la stransoarea legaturilor si plangea cand a fost gasit de familie, insa reprezentantii spitalului spun ca batranul era agitat si ca a trebuit sa il lege pentru binele lui, iar pe fisa de externare este scris diagnosticul de "fenomen de sevraj etanolic".

Saptamana trecuta, barbatul a plecat cu copiii lui intr-o vizita la Gura Humorului. Pentru ca accesul cu masina pana la stana la care doreau sa ajunga nu a fost posibil, oamenii de la stana i-au luat pe Mihai Ghighiloschi si familia cu o caruta. La destinatie, un accident cumplit s-a produs, cand batranul incerca sa coboare din caruta, insa calul s-a speriat si a luat-o la fuga iar barbatul a cazut si s-a lovit grav la cap. pana la sosirea elicopterului SMURD, cateva echipe de salvamontisti au sosit la locul accidentului ca sa il ajute pe barbat, care a fost transportat in cele din urma la Iasi.

„Din ce mi-au povestit surorile mele si nepotii care

erau acolo, era lovit foarte tare la cap, curgea foarte mult sange. Pana sa vina elicopterul si sa fie preluat au trecut cam doua ore, pana la urma, a ajuns la Iasi, unde a fost investigat si operat. Ne-au zis atunci ca trebuie sa mai stea pentru supraveghere. Fratele meu a stat cu el, a asteptat sa isi revina, era constient, vorbea, chiar a si mancat. A stat pana a doua zi cu el, iar cand a venit acasa, a luat numarul cuiva din salon ca sa putem sa stim de el.
Cand l-am sunat pe baiatul respectiv, ne-a zis ca l-au mutat“
, a povestit Maria Ghinghiloschi, fiica barbatului.

Femeia spune ca, dupa ce a aflat ca tatal sau a fost mutat intr-un alt salon si pentru ca nu mai stiau nimic despre el, a plecat catre Iasi impreuna cu sora si cumnatul sau. L-au gasit intr-un alt salon, legat de pat de maini, iar atunci cand au intrebat personalul medical de ce s-a procedat astfel, li s-a spus ca „este pentru binele sau“.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Cand am intrat in salon, efectiv m-am ingrozit, tata era pe un pat, legat foarte, foarte strans, cu amandoua mainile de fierul de la pat si cu un cearsaf peste piept, prins de subsuori, legat undeva sus. Picioarele le avea dezlegate atunci, dar are urme cum a fost legat foarte strans. Era cumva rastignit. Am intrebat de ce au facut asta si mi-au zis ca era violent, ca a vrut sa se arunce pe geam, ca era beat.

O spun sincer ca el nu se putea ridica din pat, este foarte slabit, trebuie inclusiv acum sa il ajutam sa se ridice, nu avea putere sa faca nimic, iar el este un om al credintei, asta stiu sigur“, a mai spus fiica barbatului.

Maria Ghinghiloschi mai spune ca, atunci cand a ajuns la spital, tatal sau nu se putea opri din plans, sustinand ca nici macar o gura de apa nu a primit, desi a stat legat de pat ore intregi.

„Avea buzele cu sange, gura era alba in interior, el are si probleme cu diabetul, nu putea nici sa vorbeasca. Plangea si ne intreba de ce nu am venit mai repede, insa nici nu banuiam ca este posibil asa ceva intr-un spital. Cand si-a mai revenit, ne-a zis ca, de cand a plecat fratele meu, l-au legat si nu i-au dat nici apa toata noaptea, a si lesinat de doua ori. El are si probleme cu picioarele, cu circulatia, nu poate dormi de frig si durere, asa ca e obisnuit sa se miste intruna ca sa isi puna sangele in miscare. Pentru ca era legat si nu mai putea de durere, a inceput sa tipe. A recunoscut ca a dat din picior cand au vrut sa il lege, insa nu a vrut sa bata pe cineva, nu avea nici putere sa se ridice din pat“, a completat fiica acestuia.

Reprezentantii Spitalului de Neurochirurgie spun ca aceasta imobilizare a pacientilor se face conform unui protocol, practicandu-se in cazul persoanelor agitate care si-ar putea face rau singure.

„Conform unui protocol, contentia se face pentru o perioada scurta de timp, minute, ore si probabil ca membrii familiei au ajuns acolo cand era in acea perioada. Asistenta nu poate sa stea mereu acolo, daca pacientul se agita si cade din pat noi suntem vinovati. Asistenta are de vazut alti pacienti, de dus analizele in alta parte, duce bolnavii la explorari, munca nu inseamna sa stai 24 din 24 in salon“, a precizat dr. Florin Gramada, medic primar neurochirurg si purtator de cuvant al spitalului.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Familia barbatului vrea sa meraga la un medic legist si sa obtina o expertiza medico-legala, iar in cadrul spitalului se va face o ancheta. Barbatul nu consuma bauturi alcoolice de mai bine de 10 ani pentru ca religia din care face parte nu ii permite astfel de abuzuri.

sursa: ziaruldeiasi.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si