Propunerea ministrului Tudorel Toader pentru conducerea DNA urmeaza sa fie trimisa CSM, pentru avizul consultativ, apoi presedintelui Klaus Iohannis, in vederea numirii in functie. Pentru postul de procuror-sef al DNA au existat sase candidaturi.

Anuntul a fost facut de Ministerul Justitiei, iar la scurt timp site-ul institutiei nu a mai putut fi accesat.

Adina Florea este procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Timp de mai multi ani, Adina Florea a condus Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, ulterior ocupand si functia de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Propunerea ministrului Justitiei va fi inaintata Consiliului Superior al Magistraturii- Sectia pentru procurori, pentru obtinerea avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui, in vederea numirii in functia de conducere.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ceilati cinci candidati pentru postul de procuror-sef al DNA au fost: Nicolae Lupulescu, procuror la Sectia Parchetelor Militare din Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, detasat la Ministerul Apararii Nationale, in martie 2016, pentru o perioada de trei ani, Gabriela Scutea de la Parchetul Curtii de Apel Brasov, fost procuror general adjunct al Romaniei si fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, Paula Tanase de la Parchetul Curtii de Apel Galati, care  a candidat si in 2012 pentru conducerea DNA, Sorin Armeanu de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui, si Andrei Bodean, procuror la Directia

Nationala Anticoruptie- Serviciul Teritorial Constanta, care a instrumentat dosare vizandu-i pe Radu Mazare si Nicusor Constantinescu.

Interviurile sustinute de cei sase candidati pentru postul de procuror-sef al DNA s-au desfasurat luni si marti la Ministerul Justitiei.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, spunea ca ii cunoaste pe unii dintre candidatii inscrisi in concursul pentru ocuparea functiei de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca le cunoaste ”evolutiile profesoinale”, dar si ”atitudinile etice, morale”.

Aceasta a fost cea de a doua selectie pentru conducerea DNA.

Prima selectie pentru postul de procuror-sef al DNA a inceput in 9 iulie, imediat dupa anuntul privind semnarea decretului de catre presedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi, ministrul Justitiei nenominalizand niciunul dintre candidati. Cei patru candidati pentru postul de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie au fost Florentina Mirica, procurorul sef al Serviciului combatere a coruptiei in justitie din DNA, procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul sef al Sectiei judiciare penale din DNA Elena Grecu si Cristian Lazar, adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetului inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si