„Referendumul pe tema redefinirii familiei in constitutie este o aberatie juridica si declansatorul unui fenomen de ipocrizie sociala fara precedent. Din aceste prime randuri cred ca se intelege ca voi boicota acest referendum in speranta ca asa el nu va intruni cvorum. Deocamdata nu ma intereseaza sa dezvolt pledoaria contra absurditatii acestui demers ci sa observ cateva lucruri strategice.

Fumul ridicat de petarda numita redefinirea familiei' functioneaza perfect.

Evenimentul este trending pe toate retelele sociale, deci cortina a coborat. In spatele ei s-au mutat adevaratele prioritati ale guvernarii PSD-ALDE.

Prioritatea numarul unu este evitarea condamnarilor pentru dosarele de coruptie, fuga de puscarie si pregatirea deturnarii constante a banilor publici fara frica de judecata. Pentru asta trebuie blocat sistemul judiciar (vezi pensionarea magistratilor) si continuarea in regim de urgenta a modificarilor la codul penal, legile raspunderii magistratilor, etc. Ce poate fi mai simplu decat distragerea atentiei publice de la asediul infractorilor asupra a ceea ce a mai ramas din Romania decat organizarea unui referendum atat de controversat?

Daca ne amintim bine, acum vreo doua saptamani locul intai pe agenda publica era ocupat de jandarmeriada din 10 august. Chiar si atunci PSD-ul era preocupat la vedere de incetinirea si dicreditarea anchetei parchetului militar, procurorul prezent la interventia jandarmeriei a fost brusc anchetat pentru niste declaratii mai vechi apoi, ca intr-o apocalipsa a absurditatii, jandarmeria face plangere penala la DIICOT alimentand ideea loviturii de stat, raspandita

de liderii PSD. Pe scurt, dupa ce iti gazezi si lovesti propriul popor faci plangere penala impotriva lui. Un asemenea gest de tradare a propriilor cetateni ar fi trebui sa fie de ajuns sa scoata in strada, de doua ori mai multi oameni decat in 10 august, dar indignarea poate ca nu a fost destul de mare cat sa steraga umilinta publica de la mitingul diasporei. Sau, dimpotriva, ar fi trebuit sa fie declansator.
Totusi, ce poate fi mai util decat un referendum controversat ca oamenii sa uite ca sunt condusi de o gasca de infractori care folosesc batausi platiti din bani publici ca sa-i puna cu botul pe labe?

Vrei ca lumea sa nu se mai indigneze ca in fruntea guvernului este o papusa inculta si incompententa manuita de un lider de partid cu dosare penale si care nu e in stare sa justifice o avere uriasa (dupa standardele celor mai multi dintre votantii lui) dobandita intr-unul din cele mai sarace judete din Romania? Declansezi un referendum.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vrei ca lumea sa treaca cu vederea ca pregatesti o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea al carei unic scop e sa te scape de puscarie? Declansezi un referendum care sa polarizeze societatea. Mai ales cand stii ca o ordonanta mult mai putin periculoasa a scos in strada sute de mii de romani.

Vrei ca poporul sa nu mai observe ca esti incapabil sa guvernezi si nu poti sa incepi nici macar o reforma coerenta fie ca e vorba de sanatate, educatie, infrastructura, administratie publica? Declansezi un referendum.

Vrei ca poporul sa nu realizeze ca maririle de salariu sunt praf in ochi pentru ca inflatia incepe sa se simta iar puterea de cumparare scade? Declansezi un referendum.

Poate insa cel mai important rezultat al manevrei strategice numite referendumul pentru redefinirea familiei este ca reuseste sa sparga opozitia civica de care s-a ciocnit PSD-ul in utlimii ani. Asta este adevarata lovitura de maestru. Pana la discutia despre referendum, exista o patura sociala unita de visul unei Romanii fara coruptie, fara penali, o Romanie in care meritocratia sa prevaleze, o Romanie in care respectul fata de lege, responsabilitatea functionarilor publici si statul de drept sa nu fie doar cuvinte mari, ci valori asumate. Pentru asta s-a iesit in strada mai bine de un an de zile, pentru ca un segment social important a inteles ca in marea ei majoritatea clasa politica din Romania nu poate si nu vrea sa participe la visul lui. Scindarea acestui segment social in care oamenii se pozitioneaza diferit vis-a-vis de tema referendumului este adevarata reusita a mafiei politice care a paralizat Romania.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

In anul centenarului Romania este mai impartita decat oricand, iar politicienii profita de populatia saraca si needucata in mentalul careia insemineaza teme false menite sa declanseze frica si sa creeze dusmani imaginari care ii vor deposeda si de precara bunastare pe care o mai au. Concomitent cu divizarea celor care inteleg dezastrul guvernarii si strategia mafiota de acaparare a Romaniei.

Daca te uiti din perspectiva lor, referendumul poate fi privit ca unul al unitatii romanilor impotriva pericolului homosexual, de natura sa ne starpeasca pe viitor ca natie. Scriu randurile astea si imi vine sa rad. Numai redefinirea familiei in Constitutie poate salva integritatea Romaniei si probabil tot ea ii va aduce acasa pe cele peste cinci milioane de romani alungati din tara de cine altcineva decat de homosexuali, nu? Trebuie sa recunoastem ca le-a iesit pentru moment.

Nu am sa ma duc la referendum. Poate si pentru faptul ca sunt actor, am crescut de mic in teatru si am vazut ce se intampla in culise, cum toate masinariile nevazute publicului contribuie la tabloul de pe scena, singurul la care au acces vizual spectatorii. Cu toate astea spectactolul se intampla si in culise. Nu ma duc la referendum pentru ca nu sunt orb si vad destul cat sa nu vreau sa girez o imensa manipulare si pentru ca inteleg ca adevaratele prioritati ale regizorilor ieftini care conduc spectacolul Romaniei sunt contra intereselor acestei tari si ale cetatenilor ei”, a scris Tudor Chirila pe blogul sau.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si