Un nou proiect legislativ este îndezbatere, potrivit căruia familiile monoparentale al căror venit mediu lunar este mai mic decât 1,5 salarii minime brute pe ţară să beneficieze de indemnizaţii lunare, începând de la 1 ianuarie, echivalente cu salariul minim brut pe economie care este în prezent de 1.900 de lei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Familiile monoparentale aflate în situaţie de dificultate al căror venit mediu lunar este mai mic decât 1,5 salarii minime brute pe ţară au dreptul la un sprijin financiar ca formă de asistenţă socială. Sprijinul financiar se asigură prin acordarea unei indemnizaţii lunare cu întreţinere, în condiţiile prevăzute de prezenta lege, în suma netă echivalentă cu nivelul salariului minim brut pe ţară la data stabilirii dreptului”, se arată în proiectul de lege, potrivit Mediafax.

Ce înseamnă familie parentală

Noţiunea de „familie monoparentală” este definită ca fiind: „familia formată din persoana singură şi copilul/copiii aflaţi în întreţinere, în vârstă de până în 18 ani sau de până la 26 de ani pentru cei care urmează o formă de învăţământ-cursuri de o zi, organizată potrivit legii, şi care locuiesc împreună.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si