Astfel, mai multe autoturisme şi două ambulanţe au rămas înzăpezite, fiind deblocate de echipajele de intervenţie, iar la Timişoara s-a acţionat şi pentru îndepărtarea a patru copaci căzuţi.
Potrivit IGSU, la nivel naţional, în ultimele 24 de ore, vremea a fost caracterizată de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, meteorologii au emis Cod Portocaliu de nisori abundente, strat semnidicativ de zăpadă şi viscol în 9 judeţe ale ţării (Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Timiş şi Vâlcea), avertizare valabilă până duminică la prânz.
Pentru gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, încă de vineri au fost mobilizate echipaje de pompieri salvatori care să intervină în sprijinul cetăţenilor şi autorităţilor locale din zonele vizate de ninsori.
Ninsorile au făcut primele pagube. Mai multe mașini au rămas blocate în zăpadă. Cum se circulă pe principalele drumuri din țară
Astfel, în urma manifestării fenomenelor meteorologice, pe timpul nopţii au fost înregistrate efecte în 7 judeţe (Argeş, Dâmboviţa, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Timiş şi Teleorman), fiind implicate 12 autovehicule şi 24 de persoane.
În jurul orei 4.00, o ambulanţă care se deplasa din judeţul Teleorman către un pacient care necesita dializă din comuna Seaca, judeţul Olt, pe Drumul Judeţean 679, între localităţile Mihăeşti şi Seaca, a rămas blocată din cauza zăpezii viscolite pe carosabil. La faţa locului s-au deplasat un utilaj al societăţii care se ocupă cu deszăpezirea drumului respectiv şi un utilaj de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Seaca.
Ambulanţa a fost deblocată rapid, iar ulterior a fost însoţită de un utilaj până la pacient.
Ninsorile au făcut primele pagube. Mai multe mașini au rămas blocate în zăpadă. Cum se circulă pe principalele drumuri din țară
Sâmbătă dimineaţă, autorităţile locale din judeţul Teleorman au intervenit pe DJ 703, între localităţile Ciolăneşti şi Baldovineşti, pentru deblocarea unei ambulanţe care se deplasa pentru preluarea unei gravide.
Această nu a mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil, însă a fost deblocată rapid de utilaje.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Momentul în care un bărbat fură 3 picioare de la un spital din București. Hoțul este de negăsit- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Între localităţile Ponoarele şi Izverna din judeţul Mehedinţi s-a intervenit pentru deblocarea a trei autoturisme în care se aflau 10 persoane. Tot pentru deblocarea a două autoturisme, în care se aflau 5 persoane, şi a unui autobuz fără persoane s-a intervenit pe drumul care face legătra între localităţile Boldeşti şi Seciu din judeţul Prahova. Totodată, în localitatea Mizil pompierii şi drumarii au deblocat un autotren care a derapat şi a intrat într-o curte.
Ninsorile au făcut primele pagube. Mai multe mașini au rămas blocate în zăpadă. Cum se circulă pe principalele drumuri din țară
În judeţul Dâmboviţa, pe DN 7, salvatorii au deblocat un autoturism în care se aflau 5 persoane, iar în judeţul Hunedoara, în zona localităţii Cinciş, a fost deblocat un autotren.
Pe DN 73, între localităţile Câmpulung Muscel şi Dragoslavele din judeţul Argeş, circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar îngreunat, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă.
S-a intervenit cu utilaje de la administratorul de drum şi autorităţile locale, pentru deszăpezire şi răspândire de material antiderapant.
În urmă cu puţin timp, pe A1, la kilometrul 106, un TIR a părăsit carosabilul şi a blocat o bandă. În municipiul Timişoara, pompierii au acţionat pentru degajarea a 4 arbori căzuţi pe două autoturisme şi pe carosabil.
Ninsorile au făcut primele pagube. Mai multe mașini au rămas blocate în zăpadă. Cum se circulă pe principalele drumuri din țară
La această oră, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea arterelor rutiere din judeţele aflate sub atenţionări meteorologice. Nu sunt semnalate drumuri blocate sau persoane aflate în dificultate.
Evoluţia din teren este atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU, în cooperare cu structurile aflate în coordonarea DSU, astfel încât să fie dispuse rapid măsurile optime de intervenţie în sprijinul populaţiei.
Citeste si: Veste rea pentru pensionarele cu venit de 2.000 de lei. Ce vor avea de plătit mai mult din 2025- kfetele.ro
Citeste si: Care este, de fapt, relația dintre Lavinia Pîrva și Andreea Bălan: "Mi-e colegă, dar..."- radioimpuls.ro
Citeste si:- antena3.ro
Celor care pleacă la drum în această perioadă li se recomandă să aibă autoturismele echipate corespunzător, să se intereseze asupra stării drumurilor înainte de pornire şi să respecte semnalele ori restricţiile autorităţilor.
Ninsorile au făcut primele pagube. Mai multe mașini au rămas blocate în zăpadă. Cum se circulă pe principalele drumuri din țară
Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi App Store.
sursa foto: Adevarul