În ciuda faptului că termenul limită era până la finalul acestui an, oamenii mai au de așteptat până în vara anului 2019.

Românii își vor putea recupera banii, dar până la un termen care a fost avansat cu câteva luni. Pentru fiecare tip de taxă există și o dată separată până la care se vor restitui banii.

Taxă auto. S-a prelungit termenul 

1 ianuarie 2018 – 30 iunie 2019 – pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule; actualmente, perioada de

restituire se termină la finele acestei luni;

Taxă auto. Când se dau banii

1 septembrie 2018 – 30 iunie 2019 — pentru timbrul de mediu, pentru care se prevede actualmente ca termen-limită finele lunii martie 2019. „Precizăm că restituirea acestor taxe/timbru de mediu se realizează din bugetul de stat sau din bugetul Fondului pentru mediu, în funcție de bugetul în care s-au făcut venit sumele încasate, în contul bancar indicat de solicitant în cererea sa de restituire (…) În prima zi lucrătoare a fiecărei săptămâni, organele fiscale centrale, pe baza evidenței cererilor de restituire și a sumelor aprobate la restituire, solicită Administrației Fondului pentru Mediu sumele necesare restituirii taxei pe poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrului de mediu pentru autovehicule”, potrivit răspunsului oferit de Ministerul de Finanțe pentru avocatnet.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si