Rusia motiveaza ca rampele de lansare din Romania pot sustine rachete balistice si nu respecta Tratatul privind Fortele Nucleare Intermediare, semnat in 1987 de Regan si Gorbaciov.

Ministerul Apararii al Federatiei Ruse propune partii americane ca in perioada dinainte de expirarea Tratatului INF sa ia masurile necesare pentru revenirea la respectarea stricta a acordului prin distrugerea sistemelor de lansare terestre MK-41 dezvoltate pentru lansarea de rachete Tomahawk

Citeste si: Elena, cea mai sexy soferiță de TIR, și-a prezentat iubitul! Cum arată Cătălin, cel de care ea s-a îndrăgostit iremediabil!

Ministerul rus al Apararii l-a convocat deja pe atasatul militar al ambasadei SUA la Moscova pentru a-i inmana nota care contine cererea Moscovei privind distrugerea scutului antiracheta de la Deveselu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

NATO si Romania ca stat membru iau in serios, dar nu au de gand sa dea curs acestei cereri oficiale venite din partea Rusiei!

Citeste si: Doi tineri părinți, apel disperat! Fiica lor Anastasia, o minune de 3 anișori, a fost operată pe creier și acum au nevoie de ajutor: "Puiul meu mic"

Ministerul roman al Afacerilor Externe a reiterat faptul ca sistemul de la Deveselu este unul pur defensiv, ceea ce inseamna ca NU are capacitatea de a fi folosit pentru atacuri asupra fostului spatiu sovietic.

Mai mult, ministrul Melescanu considera ca solicitarea este o manevra a Kremlinului de a-si justifica propria productie de rachete supersonice, care pot atinge tinte si in Germania!

Citeste si: Încă o păcăleală de la comercianți. Amenzi pentru folosirea de grăsimi hidrogenate în loc de produse din lapte

Scutul de la Deveselu a devenit operational in anul 2016, ca parte a unui intreg sistem de aparare NATO, si a fost inca din faza de proiect un ghimpe in coasta Rusiei! Insusi presedintele Putin a cerut desfiintarea acestuia, dar niciodata oficial pana acum!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si