Bugetarii primesc vești bune zile acestea! Potrivit unui nou proiect de lege, aceștia ar urma să aibă 42 de zile de concediu pe an.

Acest lucru este valabil, însă, numai pentru anumite categorii de bugetari, pentru salariații din învățământ și pentru cei din sistemul medical care cumulează două funcții. În prezent, acești salariați primesc concediu de odihnă doar pentru funcția de bază, iar pentru ce-a de-a doua funcție primesc doar concediu fără plată.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Nu îți faci duș, iei amendă URIAȘĂ! Pedepse mari pentru călătorii din România care miros urât în mijloacele de transport în comun!

Acesta este motivul pentru care, potrivit acestui nou proiect de lege, acești angajați ar putea să-și cumuleze concediile, atât pentru funcția de bază, cât și pentru cea secundară.

"În acest fel se elimină discriminarea salariaților din administrația publică, din regiile autonome cu specific deosebit și din unitățile bugetare față de salariații din mediul privat, în ceea ce privește drepturile și obligațiile corelative care decurg din executarea contractelor individuale

de muncă", după cum se arată în noul proiect de lege.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si