Familia lui a acceptat să-i doneze organele, iar acest lucru a salvat viața altor oameni.

Citeste si: O doctoriță din Suceava a fost dată afară după ce tatăl unei paciente a fost sunat de managerul Spitalului Județean

Drama familiei lui Paul începe în 2017, atunci când Paul a fost lovit de o mașină, la Iași. "«Nenea Mihai, hai că Paul… l-o călcat mașina».

Vă dați seama, aveam un tricou pe mine și am plecat într-o pereche de șlapi, un pantalon. Nu-mi venea să cred că-i al meu", își amintește tatăl într-o mărturisire făcută celor de la vice.com.

Medicii i-au dat maximum 10% șanse de supraviețuire și de aici povestea s-a schimbat. Paul Nicolas a intrat în moarte cerebrală, iar medicii de la Iași au cerut familiei să doneze organele. Au refuzat inițial, dar ulterior au decis că acesta este calea care trebuie urmată.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Florin Morariu, "eroul cu făcăleț de la Londra", a fost decorat de Regina Marii Britanii! Ce mesaj a transmis el românilor!

Mama lui a luat decizia ca organele fiului ei să fie prelevate în vederea donării. "După prelevarea de organe, l-o spălat, l-o îmbălsămat, cu hăinuțele pe care le-am avut mi l-a pus în sicriu. Mi l-am gătit cu ce știam eu că-i place lui.

I-am ales costum frumos, pantofi, cămășuță, papion și o băscuță", își amintește mama ultima imagine cu Paul.

Alți oameni au primit o șansă la viață!

Și acum, la un an și jumătate după moartea lui Paul, părinții își aduc aminte de el. "El a rămas aici, prin oamenii care au de la el organe", spune tatăl.

Citeste si: VIDEO| Regele valsului s-a intors in Romania! Andre Rieu a sustinut un concert plin de emotie si momente spectaculoase la Cluj Napoca.

Ficatul lui Paul a ajuns la o femeie din Constanța, Vasilica Sârbu, femeie ce a așteptat aproape 11 ani pentru a primi o nouă șansă la viață.

Pe 7 noiembrie 2017, seara, Vasilica se pregătea să plece în vizită la o prietenă care abia născuse, când a primit un telefon.

"Vrem să vă anunțăm că s-a găsit un posibil donator. În câte ore puteți să ajungeți?", își amintește că i-a spus medicul care o avea în evidență.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Scene revoltătoare într-o grădiniță din Capitală. Educatoarea jignește copiii și plănuiește să-și achite chiria pe banii părinților

A primit un ficat nou pe 8 noiembrie 2017 și asta a devenit a doua zi de naștere a Vasilicăi. "Paul și-a dorit mereu să fie supererou. Se visa Spiderman sau Superman. A reușit", a mărturisit Vasilica.

Părinții lui Paul au devenit din nou părinți

Citeste si: Proprietarii Dedeman şi-au cumpărat o vilă cu 5 milioane de euro! Monumentul istoric se află lângă palatul lui Gigi Becali!

Cu gândul că vor umple mai ușor golul lăsat de pierderea mezinului și că cele două fiice vor trece mai repede peste depresia provocată de moartea fratelui, părinții și-au mai dorit un copil. "Imediat după Paulică, chiar la o săptămână, două, am spus: mai vreau pe cineva mic… să strâng înapoi în brațe, să iubesc și să-i cumpăr jucării", spune mama. Acum au o fetiță de două luni, pe Nicole.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si