Peggy are doi ani si este o femela din specia panda rosu. A ajuns in noua ei casa in acest weekend, iar acum se afla in carantina pentru urmatoarele 30 de zile. Daca se va acomoda mai rapid, atunci vizitatorii o vor putea admira chiar de la sfarsitul acestei luni.

Citeste si: Gelu Voican Voiculescu, după ce Augustin Lazăr a anunţat că Dosarul Revoluţiei a fost trimis în instanţă: Sunt sugrumat de indignare. Acest om compromis moral şi profesional are îndrăzneala să vină şi să vorbească despre Revoluţie

Au trecut mai bine de 48 de ore de cand Peggy a ajuns in noua ei casa de la Brasov. Mancanca fara probleme, dar inca este speriata si incearca sa se acomodeze in adapostul de la Gradina Zoologica.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Dupa un drum lung inceput tocmai in Suedia, singurul exemplar de panda rosu din Romania a ajuns aici la Gradina Zoologica din Brasov. In spatele meu este noua casuta in care va locui, are un loc interior unde isi va putea petrece timpul, iar afara au fost montate cateva barne unde ursul va putea sa se catere cat e ziua de lunga.

Citeste si: Doliu. A murit actrița din Goldfinger, din seria James Bond

Demersurile pentru primirea lui Peggy au inceput de acum patru ani. I-a fost construita casuta, apoi angajatii au plantat peste o suta de puieti de bambus in tot parcul zoo, pentru ca micuta ursoaica sa aiba ce manca.

Ursul panda rosu traieste in zonele montane inalte din Nepal, dar si in cateva provincii din China. Este o specie pe cale de disparitie, iar cercetatorii cauta solutii pentru perpetuarea speciei.

Deja cei de la zoo brasov ii cauta jumatatea lui Peggy.

Anul acesta zoo brasov va aduce si alte specii de animale, cum ar fi tamarinii, papagalii, dar si pinguini, lei de mare si foci.

Citeste si: VIDEO| Vedetele s-au intrecut in tinute spectaculoase pe covorul rosu la gala premiilor din industria teatrului britanic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si