In unele piete din capitala, gasim la raft amestecuri de branza de vaca si capra sau doar telemea de vaca, sub eticheta de branza de capra pura.

Citeste si: Soția îl înșela cu cel mai bun prieten. Cum a aflat bărbatul trădat în dragoste ce făceau cei doi

Mai mult, marfa e vanduta drept proaspata, desi spun specialistii, abia dupa sarbatorile pascale, putem gasi telemea de capra cu adevarat proaspata.

Urmariti un material filmat cu camera ascunsa. 

In piata Rahova din capitala, gasim la o taraba de lactate- branza de capra prezentata proaspata. Pretul este socant de mic: doar 13 lei si 90 de bani, desi la un fermier gasim acelasi kilogram la 55 si chiar 60 de lei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Specialistii ne avertizeaza ca pana la Pasti, iezii sunt alaptati de capre. Ca atare, putem gasi branza proaspata de capra abia dupa sarbatorile pascale.

Citeste si: Se dă startul petrecerilor pe litoral! Sunwaves sau Neversea aduc peste 200.000 de turiști la malul mării!

Mergem intr-o alta piata. La Moghioros, gasim un pret ceva mai mare, 19 lei kilogramul. Insa sub eticheta de branza de capra- este de fapt, un amestec intre lapte de capra si vaca.

Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Patronale a Laptelui analizeaza de zeci de ani originea autentica a lactatelor si spune ca sunt cateva aspecte dupa care sa ne ghidam atunci cand alegem un soi de branza.

Citeste si: Cel puţin 16 persoane ucise într-un atac cu bombă dintr-o piaţă în regiunea Balukistan

Putem totusi sa ne dam seama ce fel de branzeturi cumparam din piete.

In primul rand, trebuie sa fiti atenti la culoarea branzei, pentru ca o branza mult prea alba inseamna ca este facuta din grasimi vegetale si nicidecum din lapte de origine animala. Apoi trebuie sa fiti atenti la miros, dar si la gust.

Anual, in Romania se produc aproximativ 16 mii de tone de lapte de capra. De 50 de ori mai putin decat cel de vaca si doar la jumatate fata de laptele de oaie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si