Acest restaurant cu specific indian din Capitala pare ca i-a cucerit deja pe romani. Unul dintre produsele care se afla in topul preferintelor este "kashmiri", un sos de rosii foarte picant cu pulpa de miel.
Citeste si: 33 de mii de locuri de munca au fost puse astazi la bataie in toata tara, dar somerii din Romania nu prea s-au ingramadit sa le accepte
Bucatarii se intrec in combinatii cat mai aromate. Si in acest local cu specific turcesc primeaza preparatele iuti.
"Cer sa fie chiar foarte picante. Cel mai mult folosim si ardeiul iute si boia de ardei iute. Avem clientii care tot timpul vor ceva iute", spune proprietara unui restaurant.
Piata de condimente s-a dublat in ultimul deceniu in Romania. Aducem mirodenii din toate colturile lumii, de la Vietnam si Turcia, pana la India, iar romanii nu ezita sa plece acasa cu pungile pline.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Un strain a ajuns sa stranga gunoaiele lasate de turisti la Bran! Ce mesaj are Charlie Ottley pentru romani
Pe langa gustul senzational, condimentele picante aduc beneficii si pentru sanatate.
Ardeiul iute scade nivelul de colesterol rau din sange, in timp ce substanta din celebrul turmeric poate combate cancerul. In plus, condimentele picante pot stimula cresterea serotoninei, hormonul responsabil cu buna dispozitie
Specialistii ne avertizeaza, insa. Trebuie sa fim foarte atenti la cantitatea de condimente pe care o mancam.
Citeste si: Ioana este primul copil nascut in urma programului de fertilizare in vitro initiat de Gabriela Firea!
"Au efect antioxidant, antiinflamator, acesti fitonutrienti sunt foarte pretiosi pentru noi, ne pot ajuta, dar in doze mari, ca orice lucru care face bine, atunci cand e in doze mari poate sa faca si rau", spune si Cristi Margarit.
Atunci cand incercati preparate picante evitati mancarea de tip fast-food, spun nutritionistii! Gustul iute este dat, de fapt, de numerosi potentiatori de aroma, aditivi alimentari, coloranti si conservanti