Bebelusul este primul copil venit pe lume prin programul de fertilizare in vitro, "o sansa pt cuplurile infertile", sustinut de primaria Capitalei.

Pentru doamna Nitu, Dumnezeu a facut o minune exact cand se astepta mai putin. Ani la rans a incercat sa aiba un copil, insa totul a fost in zadar. "Multe analize, multe insemninari si 3 fertilizari! 3 fertilizari ati incercat? Da! 3 fertilizari! Am luptat cu ea!", spune femeia.

Citeste si: Polițistul din Constanța care a mutilat o femeie în urma unui accident auto ar fi fost în comă alcoolică! Cum ar fi fost măsluite probele împotriva lui?

Si totusi, la 42 de ani, cea care isi dorea cu ardoare sa devina mamica a decis sa mai incerce o data. O ultima fertilizare in vitro, de data aceasta facuta prin programul "O sansa pentru cuplurile infertile", s-a dovedit a fi cu noroc. Viitoarea mamica a avut chiar si o premonitie inainte de aflarea vestii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ioana Maria este primul copil nascut in urma programului de ajutor pentru cuplurile infertile, sustinut de primarul Gabriela Firea si inceput in luna iulie a anului tercut. "A inteles ca este nevoie sa ajutam aceste femei sa aiba un copil intr-o tara in care se moare mai mult decat se naste", spune Ruxandra Dumitrescu, medic prima obstetrica.

Citeste si: Cel puţin 16 persoane ucise într-un atac cu bombă dintr-o piaţă în regiunea Balukistan

"Dorinta este alta a pacientei, dorinta noastra este alta, bucuria noastra este alta cand reusim sa ducem la capat o sarcina obtinuta prin fertilizare in vitro", spune si Adrian Vaduva, medic ginecolog.

In Romania, 1 din 5 cupluri se lupta cu probleme legate de fertilitate. Prin programul finantat de stat, fiecare cuplu care si-a dorit sa apeleze la metoda FIV a primit vauchere in valoare de 13.800 de lei, in primele 6 luni de program.

Citeste si: Faimoșii de la Exatlon au ”fugit” în Portugalia la Campionatele Mondiale de Kempo! ”Mergem la bătaie”

Pentru ca putini sunt cei care isi permit sa plateasca din propriul buzunar costurile unor astfel de procedura, programul "O sansa pentru cuplurile infertile" va continua.

Din ianuarie 2019 si pana in decembrie 2020, toti cei care isi doresc sa aiba un copil pot aplica pentru a obtine subventia de la stat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si