Charlie Ottley, realizatorul documentarului Wild Carpathia, a ramas socat cand a vazut tone intregi de gunoaie in padurile si apele din tara noastra. Cea mai recenta situatie a descoperit-o la Bran. Aici, drumul care duce spre muntii Bucegi este tixit de deseuri. Asa ca britanicul a luat atitudine si a organizat o actiune de ecologizare.

Citeste si: Soția îl înșela cu cel mai bun prieten. Cum a aflat bărbatul trădat în dragoste ce făceau cei doi

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Romania i-a devenit a doua casa lui Charlie Ottley. Asa ca jurnalistul britanic nu poate sta nepasator atunci cand vede indiferenta si bataia de joc a unora fata de natura. Aproape de partia de schi din Bran, Charlie a gasit deseuri pe care nu s-ar fi gandit vreodata ca le va vedea in natura.

Revoltat de situatie, Charlie a pus mana pe telefon si a anuntat autoritatile. Reprezentanti ai Primariei Bran, dar si ai Garzii de Mediu Brasov s-au mobilizat si au iesit la curatenie. Au fost ajutati de cativa elevi ai unui liceu din Bran.

Citeste si: Ioana este primul copil nascut in urma programului de fertilizare in vitro initiat de Gabriela Firea!

"Trebuie sa trimitem un mesaj copiilor ca trebuie sa aveti grija de tara voastra pentru ca altfel o sa mosteniti un taram al gunoaielor", spuns Charley.

Specialistii spun ca deseurile care au inceput sa sufoce padurile sunt un pericol pentru mediul inconjurator.

Inclusiv apa ar putea fi infestata din cauza tonelor intregi de gunoaie. Persoanele fizice prinse ca arunca gunoaie la intamplare risca amenzi de pana la cinci mii de lei. Persoanele juridice platesc maximum zece mii de lei pentru deseurile depozitate necorespunzator.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si