Vecinii nostri construiesc mai ieftin si, culmea, mult mai repede decat noi

Centura capitalei devine in anumite zone o parcare uriasa pentru camioane si autoturisme. La intersectia cu localitatea Domensti se asteapta chiar si zeci de minute. Totusi, autoritatile au planuri marete. Mai multe pasaje pe actuala centura. Plus o autostrada nou nouta!

Citeste si: De astazi, hypermarketurile lansat ofertele pentru masa de Paste. Vezi cat costa un cos traditional pentru sarbatoarea Invierii Domnului!

Centura capitalei cu rang de autostrada va avea o lungime de aproximativ 100 de kilometri. Insa tinand cont de ritmul romanesc de lucru, finalizarea unui astfel de proiect e o chestiune extrem de importanta.

Primii kilometri din acest proiect maret ar trebui finalizati in 4 ani. Pana in 2030 ar trebui sa circulam pe inelul zero, daca e sa dam crezare promisiunilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Pe hartie, drumurile de mare viteza sunt tot mai scumpe.

Citeste si: Un copil de trei ani a murit după ce a căzut în fosa septică din spatele școlii! Incidentul s-a petrecut în județul Iași

In Moldova, de exemplu, un kilometru de autostrada se va construi cu 19 milioane de euro. Intre Sibiu si Boita costurile sunt de 10 milioane. Aceeasi suma va fi inghitita de fiecare kilometru de autostrada din zona de sud a capitalei. In Bulgaria si Serbia costurile sunt mult mai mici cand vine vorba de constructia drumurilor de viteza in zone de campie.

Alexandru Vilvoi se numara printre cei care de ani de zile atrage atentia asupra problemelor produse de infrastructura precara din Romania.

Un raport al Consiliului Concurentei din 2013 scotea in evidenta costurile mult mai mari ale proiectelor de infrastructura in Romania fata de alte state. Concluziile au fost, insa, ignorate de autoritati.

Citeste si: VIDEO| JAF surprins pe camere la Brăila! Doi hoți au sustras 500.000 de lei din mașina unui om de afaceri!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si