Zeci de pasari, rate, gaste, curcani sunt crescute suta la suta natural in aceasta ferma din Maramures.

Cecilia Gherghel,proprietar ferma: Avem gastele de Toulouse, care au ficatul fois-gras, o specialitate. Ratele Pekin americane care sunt, tot asa, o specialitate si gustul este extraordinar.

Pentru Cecilia, totul a inceput din dorinta de a pune pe masa familiei sale bucate sanatoase. Dar cand a vazut cat interes exista pentru carnea bio, a inceput si o mica afacere.

Mandria din ograda ei este gasca alba.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Aprovizionarea de Paste. Marfa de la tara nu mai are cautare

Cecilia Gherghel: Ea este o gasca uriasa de carne, carnea ei este extrem de gustoasa. Se face untura si jumari, iar din pulpe si piept se face pastrama 07.40

Pasarile care ajung pe mesele clientilor sunt crescute in ferma de la 1 zi dupa ce ies din ou.

Sunt hranite doar cu graunte de cereale si sunt lasate libere sa se miste prin curte, asa cum o faceau bunicii.

Citeste si: VIDEO| De astazi, hypermarketurile lansat ofertele pentru masa de Paste. Vezi cat costa un cos traditional pentru sarbatoarea Invierii Domnului!

In ajunul Pastelui, comenzile vin pe banda rulanta.

Carnea de curcan este mai sanatoasa pentru ca are mai putin colesterol, dupa cum spun medicii.

La fel si carnea de gasca si rata, bogate in vitamine si fier.

Un kilogram de carne de curcat bio ajunge sa coste 20 lei iar un kilogram de carne de gaina, crescuta direct pe sol, la lumina soarelui costa in jur de 15 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si