Oreste Teodorescu este chemat astăzi la Tribunalul București în calitate de pârât într-o acțiune civilă demarată de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publcie București, în reprezentarea Administrației Sector 3 a Finanțelor Publice. Fiscul încearcă prin această acțiune să atragă răspunderea acționarului pentru intrarea în insolvență a unei firme de producție cinematografică și de televiziune pe care Oreste a acut-o împreună cu Honorius Prigoană.

Firma are datorii de 220.000 lei

Societatea 2 Palaghia & O Production SRL a fost înființată în anul 2005 iar în 2009 a înregistrat un profit de peste 250.000 lei. Ulterior, fiul lui Prigoană s-a retras din companie iar Oreste a devenit acționar unic. În 2014, firma avea datorii totale de peste 220.000 lei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În septembrie 2018, Tribunalul București a admis cererea de intrare în faliment a societății care oricum nu mai era activă de mai bine de 7 ani. Procedura încă nu s-a încheiat, acțiunea fiind în continuare pe rol.

În urmă cu două luni, însă, ANAF-ul a cerut și atragerea răspunderii acționarului, ceea ce ar fi echivalent cu acoperirea din fonduri proprii a datoriilor către bugetul de stat de către Oreste Teodorescu.

Pentru asta, însă, Fiscul trebuie să demonstreze că acesta a acționat cu rea-credință și a condus societatea în mod voit către starea de insolvență și apoi către faliment.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si