Roxana este platita cu salariul minim pe economie, adica primeste putin peste 1.200 de lei. Cu doi copii, spune ca s-ar descurca si singura, dar numai pentru doua saptamani.

Un alt domn, impreuna cu sotia, cheltuiesc un sfert din veniturile lunare numai pe alimentele de baza, adica aproximativ 600 de lei.

Citeste si: VIDEO. Cat cheltuim pentru un pranz in oras

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

O echipa a Stirilor Kanal D a mers la cumparaturi pentru a vedea cati bani ne sunt necesari pentru cosul minim de subzistenta.

Alegem produse la un pret cat mai bun si luam strictul necesar pentru a reduce pe cat posibil costurile. Rezultatul final ne arata ca un sfert din bani s-ar putea duce numai pe alimente de baza.

Citeste si: VIDEO| Mancam paine cu orice. Doar italienii ne depasesc la consum

Am cumparat lapte, oua, carne, fructe si legume in valoare de 300 de lei, adica un sfert din salariul minim net pe economie al unui roman.

In timp ce unii isi gestioneaza cu greu bugetul, alti clienti lasa intr-o singura zi la casa de marcat tot bugetul altora pe o luna intreaga.

Specialistii ne sfatuiesc sa fim foarte atenti inainte sa ne facem cumparaturile. Putem trai decent cu sume mai mici daca avem in vedere cateva aspecte. Mai exact, daca suntem foarte atenti la preturile pietei, daca la cum selectam produse, daca vom combina supermarketul cu piata.

Cheltuim pe mancare un procent mai mare decat britanicii, germanii sau francezii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si