De cum ajungi in comuna Dolhesti, te intampina un peisaj rustic si un aer traditional romanesc: pajistile gazduiesc capite de fan si animale de tot felul, iar undeva, pe ulitele rustice se intrevad vechile case ale bunicilor, acum transformate in puncte de atractie pentru turisti.

Practic, in aceste locuinte ale satenilor sunt gazduiti strainii, intampinati mereu cu bucate delicioase.

Primii oaspeti din acest sezon au fost un grup de japonezi care, intr-un sejur de o saptamana, au descoperit tainele turismului moldovenesc.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Cel mai mult au apreciat viata la tara, unde asiaticii s-au plimbat cu superbii cai ai satenilor si au gustat savoarea branzei de capra suta la suta naturala.

Citeste si: VIDEO| Turiștii, speriați de poluare. O mare de petrol

Turistii din Japonia au invatat chiar sa si danseze in horele romanesti, iar apoi au cumparat ca amintire haine din panza, facute manual sau semne de carte brodate.

Ideea de a pune aceasta comuna pe harta turistica a strainilor i-a venit Mirelei Nechita. Femeia si-a dorit ca satul copilariei sale sa fie cunoscut in intreaga lume.

Localnica a reusit, asadar, sa-i mobilizeze pe toti vecinii. Unii si-au amenajat camere pentru cazare, gatesc romaneste pentru oaspeti, iar altii- fierari sau cojocari de meserie, ii invata pe straini mestesuguri demult uitate.

O camera de inchiriat la sateni costa in jur de 100 de lei pe noapte, iar o masa imbelsugata pentru 4 persoane nu depaseste 200 de lei.

De fiecare data, sejurul in aceasta comuna suceveana se incheie cu dans si voie buna.

Citeste si: Cum vor circula trenurile in sezonul estival


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si