De asemenea, prințul Paul a fost condamnat și el, în același dosar, la trei ani de închisoare cu suspendare, decizia instanței nefiind definitivă.

Curtea de Apel Braşov a pronunţat, joi, sentinţa în dosarul în care Remus Truică, prinţul Paul şi alte 20 de persoane, printre care și trei cetăţeni israelieni şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată pentru retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov, scrie News.ro.

Instanța a hotărât ca omului de afaceri Remus Truică, să i se aplice pedeapsa cea mai grea, astfel a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență și la trei ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În același dosar, prințul Paul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influență. Prințul Paul a fost achitat pentru comiterea infracțiunilor de spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Citeste si: Ce avere are Renate Weber, noul Avocat al Poporului! Vezi cum a ajuns să încaseze peste 11.000 de euro pe lună!

Decizia instanței nu este definitivă, în acest caz, jurnalistul Dan Andronic, dar și ceilalți inculpați au fost achitați.

Acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006-2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), ”în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe Al României”, potrivit DNA.

Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu statului de 9.523.769

de euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului de 135.874.800 de euro, au precizat procurorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si