Cerul s-a intunecat brusc in Bucuresti, iar norii negri nu prevesteau nimic bun.

Canicula s-a transformat repede in vijelii, iar temperaturile au scazut brusc cu mai mult de 10 grade. Strazile din Bucuresti s-au umplut de apa si gheata, iar tabla multor masini a avut de suferit din cauza grindinei. Cu gheata a plouat si in Buzau, iar fiecare s-a adapostit pe unde a putut.

In Constanta, vantul a batut cu putere foarte mare. Un aparat de zbor, probabil al salvatorilor, dupa culoare, face eforturi ca sa-si mentina cursul, dar pana la urma se redreseaza si trece cu bine de zona furtunii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Citeste si: România ia foc! Anunţul de ultimă oră al meteorologilor

A plouat atat de tare la malul marii, incat canalizarile n-au mai putut face fata si apa s-a revarsat pe strazi. Unii au profitat de ocazie si au iesit la o plimbare cu barca prin oras.

Vantul puternic a smuls copaci din radacina si i-a aruncat peste cai ferate si sosele.

Circulatia auto si feroviara a fost perturbata. Gheata cazuta din cer cu nemiluita a distrus sute de hectare de culturi agricole. In total 17.000 de localitati au ramas fara curent.

Mii de alerte meteo

Deja de la inceputul lui 2019 meteorologii au emis peste 2.700 de mesaje de avertizare.

Dar caldura a fost urmata de fiecare data de furtuni violente, ploi torentiale si caderi abundente de grindina.

Variatiile de temperatura au fost uneori si de cate 10 grade in aceeasi zi.

Specialistii au constatat ca in ultimele 406 luni consecutive pamantul a fost mai cald decat media inregistrata in secolul 20, adica nicio persoana cu varsta mai mica de 32 de ani nu a trait pana acum o perioada in care temperaturile sa fie sub medie.

Anul trecut, in emisfera nordica, au avut loc 70 de uragane sau cicloni, fata de media de 53, cu care eram obisnuiti pana acum.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si