Potrivit medicilor, pacientul s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Deva, joi seară, în jurul orei 22.30.

„Pacientul, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la UPU în jurul orei 22.30. Având în vedere simptomele, se presupune că a fost muşcat de viperă de un deget, i s-a administrat ser antiviperin şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Ţurcanu din Timişoara.

Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgenţă”, a declarat Delia Băda, manager al SJU Deva.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”Se presupune că ar fi mușcătură de viperă, iar umflătura a evoluat foarte agresiv. Am mers la Urgența din Deva, unde i-au făcut ser antiviperin și, după aproximativ o oră, ne-au trimis la Timișoara, cu ambulanță cu medic. Pe drum a avut frisoane, iar mâna i se umflase foarte tare.

Citeste si: Un bărbat a fost muşcat de o viperă la Vatra Dornei. A fost solicitat elicopterul SMURD

La Timișoara am mers tot la urgență, unde i-au făcut mai multe analize, i-au dat perfuzii și ne-au transferat pe secția de Chirurgie. M-au contactat mai mulți părinți, inclusiv din zona de case de la poalele Cetății, care mi-au spus că și la ei în curți au apărut șerpi care par a fi vipere.

Am stabilit să ne adresăm cu o petiție la primărie, poate se rezolvă ceva”, a declarat Daniela Lupaș, conform ziardehunedoara.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si