Musulmanii au plecat spre lacasurile sacre, inainte sa se ridice Soarele pe cer! Iar batrana Geamie Hunkar a fost neincãpãtoare, asa ca barbatii s-au rugat aici atat la interiorul, dar si in fata templului.

Slujba a inceput la ora 06.43 de minute, iar rugile ridicate catre cer de credinciosi au marcat primirea sarbatorii de Kurban Bayram, sau Eid al Adha, unul dintre cele mai importante momente din religia islamica.

Iar animalul a fost sacrificat in locul fiului, spune textul sacru. Dupa slujba de Kurban Bayram, musulmanii au plecat apoi spre casele lor, pentru a se bucura de sarbatoare alaturi de cei dragi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Trei ani de la tentativa de lovitură de stat din Turcia! Cei peste 200 de civili care și-au pierdut viața au fost comemorați și la București

La iesirea din geamie, reprezentantii organizatiei Semiluna Rosie din Turcia le-au impartit credinciosilor dulciuri. Tot acestia au mers apoi cu pachete cu alimente catre casele sarmanilor.

Iar asociatia "Hasene" din Koln va sustine Semiluna Rosie pentru ca sute de persoane nevoiase din Constanta, Tulcea si Calarasi sa primeasca mancare.

Datina este pastrata si de cei mai tineri membrii ai comunitati musulmane. Copiii s-au trezit dis de dimineanta pentru a merge la colindat.

Inca dinainte de Kurban Bayram, multi crediciosi musulmani din Romania au plecat spre Mecca- pelerinaj care este unul dintre cei cinci stalpi ai Islamului.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si