De asemenea, exista riscuri mari de defectiune a partilor inferioare atunci cand conduci pe teren accidentat, la munte sau pe gheata. Instalarea unui scut de motor metalic te ajuta sa eviti orice defectiuni ale motorului provocate de factori externi.

Ce avantaje are un scut de motor metalic?

Un scut motor metalic este special conceput pentru a proteja motorul de apa, noroi, pietre si alte resturi rutiere.

Un scut de motor nu doar protejeaza partile masinii de apa si murdarie, te poate ajuta sa pastrezi motorul mai rece si mai curat, in timp ce il protejezi de posibile lovituri.

De asemenea, poate reduce coroziunea din masina si poate imbunatati aerodinamica. In plus, protejeaza motorul de posibile avarii si suporta tot impactul pe care il intampina partea inferioara a vehiculului atunci cand conduci pe terenuri denivelate si off-road.

Indiferent cat de mult incerci sa eviti toate aceste lucruri, vor exista momente in care partea inferioara a masinii va lovi o piatra, uo denivelare sau orice alt lucru care iese din suprafata drumului.

Fara acest scut auto, impactul cu un astfel de factor va merge direct la motor provocand posibile avarii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Iata ce avantaje are scutul de motor metalic:

 

  • Este fabricat din otel gros
  • Are o durata de viata mai mare in comparatie cu scuturile din plastic sau fibra de sticla
  • Scutul este protejat impotriva coroziunii
  • Utilizarea unui scut metalic reduce semnificativ daunele cauzate de praf, murdarie si drumul accidentat din zonele montane
  • Este extrem de rezistent, ideal pentru drumuri neasfaltate

 

Lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre scutul de motor

Daca privesti sub masina ta, poti gasi pete de rugina care se construiesc pe diverse piese ale motorului. Asta inseamna cu siguranta o veste proasta. Curand, coroziunea se poate extinde si poate provoca defectiunea prematura a pieselor.

In acest caz, este necesar sa cauti scuturi auto potrivite pentru masina ta, pentru a impiedica deteriorarea acestor parti.

In vacantele montane, masina ta vine in contact cu multe pietre, gheata si denivelari. De multe ori, acestea lovesc partea inferioara a masinii, sub motor.

Cele mai multe scuturi de motor sunt fabricate din plastic subtire si pot dezvolta fisuri in timp. Acest lucru este normal, mai ales daca masina ta este supusa deseori unor reparatii care necesita scoaterea scutului.

De aceea, un scut auto metalic este mult mai indicat, fiind mai rezistent. De fiecare data cand te deplasezi cu masina, scutul iti va protejeza motorul de pietre si resturi rutiere si impiedica aparitia anumitor defectiuni.

Asadar, atunci cand alegi un scut de motor, asigura-te ca este fabricat din material dur, care nu se stramba sau se sparge usor atunci cand este lovit de resturile aruncate de roti cu putere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si